Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πρώτη η Ρουμανία στην πορνεία

Η Ρουμανία έχει ξεπεράσει τη Ρωσία, ως χώρα προέλευσης μεταναστών για πορνεία στην Ε.Ε., σύμφωνα με μια έρευνα της πορνείας σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Το 2006, η κορυφαίες χώρες προέλευσης ήταν η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ρουμανία - με αυτή τη σειρά - σύμφωνα με εκθέσεις της Tampep.

Αλλά το 2008 οι τρεις πρώτες ήταν η Ρουμανία, η Ρωσία και η Βουλγαρία. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία προσχώρησαν στην Ε.Ε. το 2007.

H Tampep, συλλέγει δεδομένα από τις ομάδες πρόνοιας και φορείς της δημόσιας υγείας που παρακολουθούν και βοηθούν ιερόδουλες.

Η συλλογή δεδομένων Tampep αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να περιοριστεί η εξάπλωση του HIV / AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Σύμφωνα με την έρευνα, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βαλτικής και των Βαλκανίων, αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των διακινούμενων εργαζομένων πορνείας στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Η επόμενες μεγαλύτερες ομάδες προέρχονται από την Αφρική (12%), τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (11%).

Το Tampep, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, αναφέρει ότι περίπου το 70% όλων των ιεροδουλιών στα παλιά κράτη μέλη της Ε.Ε., είναι μετανάστες. Το ποσοστό των μεταναστών είναι πολύ μικρότερο στα νέα κράτη μέλη που προσχώρησαν στην Ε.Ε. το 2004 και το 2007.

Η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο αναφέρουν ότι οι μετανάστες αποτελούν το 80% έως 90% των ιερόδουλων.

Η μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των μεταναστών και των υπηκόων παρατηρείται στην Πορτογαλία (56% των μεταναστών) και το Ηνωμένο Βασίλειο (41% των μεταναστών). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μεγαλύτερη συγκέντρωση μεταναστών πορνείας είναι στο Λονδίνο (80%).

Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου