Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Κ. Μπατζελή: «Να δαμάσουμε τη Λερναία Ύδρα του ελλείμματος και του χρέους»

Επίσκεψη Κατερίνας Μπατζελή στη Δράμα και συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Σύμβαση του προγράμματος «Leader», ύψους 10,9 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή με το νομάρχη Δράμας Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης της υπουργού στην ακριτική Δράμα. Τα χρήματα θα διατεθούν για πολλαπλές δράσεις κυρίως όμως για την υποστήριξη αγροτουριστικών υποδομών και για πρόγραμμα υλοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων.

Σε δηλώσεις της, λίγο αργότερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κ. Μπατζελή τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα πρέπει να έχει καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αναφερόμενη στις αγροτικές επιδοτήσεις σημείωσε ότι: «πλέον ένα μεγάλο μέρος επιδοτήσεων θα εκταμιεύεται από τον εθνικό προϋπολογισμό για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί 160 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διατεθούν σε εξισωτικές αποζημιώσεις» .

Σε ερώτηση για την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης η κ. Μπατζελή σημείωσε: «Βρισκόμαστε σε περίοδο διαχείριση κρίσης και ως κυβέρνηση δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι θα βγούμε από αυτήν με το πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης και τη συγκρότηση κοινωνικών συμμαχιών» .

«Τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε εξαγγείλει», συμπλήρωσε η κ. Μπατζελή, «θα τις υλοποιούσαμε σε κάθε περίπτωση, άσχετα από την κρίση. Πρέπει, τα επόμενα χρόνια, να δαμάσουμε τη ‘Λερναία Ύδρα’ του ελλείμματος και τους χρέους» τόνισε η υπουργός.

Τέλος, η κ. Μπατζελή ανάφερε ότι τέσσερα είναι τα βασικά εργαλεία στα οποία θα βασιστεί η κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων για την αγροτική ανάπτυξη: το πρόγραμμα ΟΠΑΧ για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, το ΕΣΠΑ, το Leader και το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τις αγροτικές υποδομές.

Η κ. Μπατζελή συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου