Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Απολογήθηκε η συλληφθείσα για «Πυρήνες της Φωτιάς»

Απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή Κωνσταντίνο Μπαλτά η 19χρονη που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η 19χρονη καταζητούνταν από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχαν εκδοθεί τα πρώτα 6 εντάλματα σύλληψης σε βάρος φερόμενων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής την εντόπισαν την ώρα που τηλεφωνούσε από καρτοτηλέφωνο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος της αφορά στο αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αποτυπώματά της βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα στο σπίτι στο Χαλάνδρι, σε σταθερά σημεία του σπιτιού αλλά και σε σακούλα με υπολείμματα εκρηκτικών που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι.

Πρόκειται για τη δέκατη σύλληψη ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ τρία άτομα παραμένουν προφυλακισμένα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χθες το απόγευμα, ομάδα 50 αντιεξουσιαστών πολιόρκησε τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Real απαιτώντας από τους υπευθύνους να «βγάλουν στον αέρα» CD με μηνύματα συμπαράστασης στους συλληφθέντες για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη ήταν έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι που φέρεται να διατηρούσε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» Σαράντος Νικητόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου