Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την πολιτική αναταραχή στην Νικαράγουα

Η κυβέρνηση του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική κρίση που επικρατεί στη Νικαράγουα και άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση της Μανάγκουα να θέσει τέλος «στη βία στους δρόμους», ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν παρακολουθώντας τη βία στους δρόμους που παρεμποδίζει την δημοκρατική πολιτική διαδικασία, μειώνει το σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου και στο κράτος δικαίου» στη Νικαράγοιυα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Υπενθυμίζεται ότι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος των Σαντινίστας παρεμποδίζουν εδώ και πολλές ημέρες βουλευτές της αντιπολίτευσης να μπουν στο κοινοβούλιο της χώρας ενώ η αντιπολίτευση από την πλευρά της επιχειρεί να ακυρωθεί μία αμφιλεγόμενη απόφαση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος με το διάταγμά του παρατείνει τη θητεία περίπου 25 ανώτατων δικαστών και άλλων αξιωματούχων.

«Η παρενόχληση και οι ταραχές στην Βουλή και στους βουλευτές μειώνουν τη λειτουργία των ζωτικών θεσμών της δημοκρατίας στη Νικαράγουα» προσέθεσε ο κ. Κρόουλι που καταδίκασε και τις διάφορες προσπάθειες που γίνονται για την εξασθένιση της δημοκρατίας και «σε πολλές χώρες της περιοχής, με πρώτο παράδειγμα τη Βενεζουέλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου