Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Στέλνουν στη φυλακή τον Ρομάν Πολάνσκι

Έτοιμες να απελάσουν τον Πολωνό σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι στια ΗΠΑ είναι οι αρχές της Ελβετίας, αφού απορρίφθηκε η έφεσή του να δικαστεί ερήμην για συνεύρεση που είχε με ένα δεκατριάχρονο κορίτσι το 1977.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εφετών η έφεση του Πολάνσκι απορρίφθηκε, καθώς οι δικηγόροι του απέτυχαν να δείξουν ότι το δικαστήριο δεν επέδειξε την διακριτικότητα να του επιτρέψει να δικαστεί ερήμην.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πολάνσκι σε επιστολή του ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επιείκεια για την υπόθεσή του. Την επιστολή αυτή φέρεται να παρέδωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ιδιοχείρως ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, στο περιθώριο της συνόδου για τα πυρηνικά που έγινε στην Ουάσινγκτον.

Οι ελβετικές αρχές είχα συλλάβει τον Ρομάν Πολάνσκι το Σεπτέμβριο του 2009, βάσει εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ το 1978.

Ο σκηνοθέτης είχε πάει στην Ελβετία για να παραλάβει βραβείο για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο.

Από το 1962 οπότε έκανε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία "Μαχαίρι στο Νερό" ο Ρομάν Πολάνσκι βρίσκεται στην κινηματογραφική επικαιρότητα. Όμως τα γεγονότα της προσωπικής του ζωής συχνά απασχόλησαν τον κόσμο περισσότερο από τις ταινίες του.

Όλα ξεκίνησαν το 1977 όταν ο Πολωνοεβραίος σκηνοθέτης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κατηγορούμενος για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιγκερ στο σπίτι του γνωστού ηθοποιού Τζάκ Νίκολσον, φίλου του Πολάνσκι και πρωταγωνιστή στην ταινία Τσάινα Τάουν.

Η πολιτεία του Λος Άντζελες απέδωσε στον πολωνοεβραίο σκηνοθέτη 6 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες ο εξαναγκασμός για χρήση παραισθησιογόνων ουσιών σε ανήλικο, και βιασμό ανηλίκου υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αρχικά ο ίδιος δήλωσε αθώος, αλλά αργότερα ο δικηγόρος του κατάφερε να μειώσει τις κατηγορίες με αντάλλαγμα την ομολογία ενοχής του Πολάνσκι.

Αρκετά χρόνια μετά το ξέσπασα του περιβόητου σκανδάλου, ο ίδιος ο Ρομάν Πολάνσκι δήλωσε σε συνέντευξή του "μου αρέσουν τα νεαρά κορίτσια, όπως άλλωστε αρέσουν και στους περισσότερους άντρες".

HBnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου