Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Επαφές Παπακωνσταντίνου για το πακέτο δανεισμού

Με τους επικεφαλής της« τρόικας» που έχει αναλάβει την επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής συναντήθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος - Καν, τον επίτροπο Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν και τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν - Κλοντ Τρισέ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα με εκπροσώπους των τριών οργανισμών.

Το οικονομικό πρόγραμμα που θα προκύψει από τις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κλιμάκιο που έχει επισκεφθεί την Αθήνα θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα ενταχθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Μιλώντας στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G20, o Όλι Ρεν είχε εκτιμήσει ότι ο μηχανισμός δανεισμού θα είναι έτοιμος στις αρχές Μαΐου (περισσότερα, εδώ). Σημειώνεται ότι η Ελλάδα Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση μέρους του χρέους της -και άρα να διαθέτει ρευστό- στις 19η Μαΐου.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε επίσης με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. Μιλώντας στη συνάντηση των G20, ο Τ. Γκάιτνερ είχε καλέσει Ευρώπη και ΔΝΤ να κινηθούν γρήγορα για να βοηθήσουν την Ελλάδα

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου