Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Επιμένει η γερμανική Δεξιά στα σενάρια έξωσης της Ελλάδας από το Ευρώ

Σοβαρά πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ισχυρίζονται στελέχη της συντηρητικής παράταξης της Γερμανίας, αλλά και του δεξιού Τύπου.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ανώτερος αξιωματούχους της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) τόνισε: "Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της από τη ζώνη ευρώ. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να είναι ταμπού. Η Ελλάδα δεν έχει μόνον πρόβλημα ρευστότητας, αλλά επίσης πρόβλημα ουσίας, διαρθρωτικό και ανάπτυξης".

Μιλώντας στο Spiegel, ο ηγέτης της γερμανικής συντηρητικής ομάδας CDU και CSU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βέρνερ Λάνγκεν υπογράμμισε: "Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω εάν το πακέτο αυτό βοήθειας είναι σύμφωνο με το ευρωπαϊκό δίκαιο και με το γερμανικό συνταγματικό δίκαιο".

Όπως ξεκαθάρισε, η βοήθεια δεν θα αποτελέσει μια διαρκή λύση στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και "η πραγματική εναλλακτική" είναι "να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη ευρώ και να ξαναγίνει ανταγωνιστική με σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

Εξάλλου, στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη ευρώ αναφέρονται πολλές γερμανικές εφημερίδες του Σαββάτου.

"Η μόνη πραγματική λύση είναι μια ξεκάθαρη ρήξη: η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ" γράφει η Bild. Ο δε τίτλος του φύλλου της εφημερίδας είναι ιδιαίτερα καυστικός: "Οι Ελληνες θέλουν τα λεφτά μας".

Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, αναφέρει: "Το τελευταίο ζήτημα για τους Ελληνες, εάν η βοήθεια δεν αποδώσει, είναι η έξοδος από τη ζώνη ευρώ".

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου