Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Λάβρος Κακλαμάνης για ανακριτές και τηλεδικεία

Ασκώντας σκληρή κριτική στους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και στο λεγόμενο κράτος δικαίου, εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», με αφορμή τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τις συλλήψεις των φερόμενων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα».

«Είναι προς τιμήν της "Ελευθεροτυπίας" ότι είπε πως δεν υιοθετεί μια είδηση που απλώς είδαμε σ' ένα κανάλι», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης

Αφησε αιχμές και για τους χειρισμούς των εκπροσώπων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οπως είπε, «αν δεν υπάρχει κράτος δικαίου και συνείδησης και στους άρχοντες και στους αρχόμενους δεν μπορεί να σταθεί μια δημοκρατία. Οποιοσδήποτε, λοιπόν, από αυτούς που διεξάγουν μια προανάκριση ή μια κυρία ανάκριση, που πρέπει να χαρακτηρίζεται πάνω απ' όλα από το στοιχείο της μυστικότητας, δεν μπορεί να κάνει φύλλο και φτερό το οποιοδήποτε στοιχείο με τις έρευνες που κάνει».

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί κάποιος που διεξάγει μια προανάκριση «να προδιαθέτει την κοινή γνώμη, εμμέσως να υποχρεώνει και τη Δικαιοσύνη. Οταν καταγγέλλει ο κόσμος ότι έχουν μεταβληθεί τα κανάλια σε τηλεδικεία, σ' αυτό αναφέρονται. Οτι, δηλαδή, δημιουργείται ένα κλίμα, είτε είναι κανείς ένοχος ή αθώος. Εδώ κάποιοι μπορεί να πούνε, ας μην ανακατεύονταν με τα αντιεξουσιαστικά κινήματα κ.λπ. Είναι η λογική του "κάτσε φρόνιμα, γιατί θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί"».

«Μπράβο»

Σύμφωνα με τον Απόστολο Κακλαμάνη είναι προς τιμήν της «Ελευθεροτυπίας» το γεγονός ότι «είπε "χωρίς επιβεβαίωση, δεν υιοθετώ εγώ είδηση που είδαμε απλώς σε ένα κανάλι". Διότι διέρρευσε σε ένα κανάλι ότι ανακαλύφθηκε μία "γιάφκα"». Και αναφερόμενος στο ίδιο θέμα επανέλαβε: «Διαλύεται σήμερα η ελληνική κοινωνία και ενώ ο Τύπος έχει από τη φύση του καθήκον να αντιδράσει γιατί "είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης", όπως έλεγε ο Μάγερ, κάθεται ο κάθε διευθυντής και ο κάθε επικεφαλής του πολιτικού ή άλλου ρεπορτάζ να δει τι λένε τα κανάλια για να ακολουθήσει την άλλη μέρα την εφημερίδα. Να η κρίση του Τύπου. Γι' αυτό λέω "μπράβο" για άλλη μια φορά στην "Ελευθεροτυπία", που είπε εγώ δεν θα μεταφέρω σαν είδηση κάτι που βλέπω ως διαρροή στο "Μέγκα", ή το βγάζει ο "Αντέννα" ή οποιοδήποτε άλλο κανάλι, αλλά θα δω ποια πράγματι είναι τα γεγονότα και θα ενημερώσω το κοινό μου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε ότι ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός ότι «δεν δημοσιεύονταν τα πρακτικά επί 18 μήνες μετά την έκδοση της απόφασης του Εφετείου για την οργάνωση "17 Νοέμβρη"». *

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου