Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μάχη με τους απεργούς στης Καβάλα

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στα λιμάνια της Κεραμωτής και του Λιμένα, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας των ναυτεργατών, με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της Ναυτιλιακής Εταιρείας Καβάλας.

Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, απειλούσε και τραβούσε ναυτεργάτες για να εργαστούν με το ζόρι και -το χειρότερο- με δεμένους κάβους, σήκωνε καταπέλτες πάνω στους οποίους ήταν απεργοί, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Και όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι και παράνομοι ελιγμοί γίνονταν μπροστά στα μάτια των Λιμενικών, που δεν έκαναν απολύτων τίποτα.

Στην προηγούμενη απεργία των ναυτεργατών, στις 11 Μαρτίου, είχε προσπαθήσει και πάλι να σπάσει την κινητοποίηση, χωρίς επιτυχία.

Χθες λοιπόν το πρωί, στο λιμάνι της Κεραμωτής, απεργοί και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν πάνω στο καταπέλτη του πλοίου και, χωρίς να λυθούν πρώτα οι κάβοι, σήκωσαν το καταπέλτη και το πλοίο ξεκίνησε.

Έκαναν μερικές βόλτες μέσα στο λιμάνι της Κεραμωτής και, φυσικά, επέστρεψε χωρίς να γίνει το δρομολόγιο.

Από την απέναντι πλευρά, στον Λιμένα, εκτυλίχθηκε η ίδια σκηνή με πέντε απεργούς ναυτεργάτες να είναι πάνω στο καταπέλτη του Πλατυτέρα και 25 κάτω από αυτόν. Ο καταπέλτης σηκώθηκε, αλλά κάτω από την αποφασιστική στάση των ναυτεργατών το πλοίο δεν ξεκίνησε καν.

Πηγή: Εβδόμη

από Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου