Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ , ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ , ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ...

Ήδη, από τις αρχές του έτους και αργότερα πάλι, από την Πρωτομαγιά είχαμε επισημάνει το "βαρύ" πολιτικό , στρατιωτικό και διπλωματικό κλίμα που επικρατούσε (και διαφαινόταν ότι θα ενταθεί - σημειώνουμε: αργότερα το περιστατικό με τους Ακτιβιστές -) στις Ισραηλινό - Τουρκικές σχέσεις . Μιλήσαμε , από πολύ νωρίς , για την "ανάγκη" εκμετάλευσης των "νέων" αυτών συνθηκών από την Ελληνική Διπλωματία και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου προς όφελος της Ελλάδας . Για πρώτη φορά , μετά από δεκαετίες , ήτανε ξεκάθαρο ότι Ισραηλινά και Ελληνικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή συμπίπτουν κι έχουν κοινά σημεία αναφοράς .. .

Ακόμη και το γεγονός ότι , με αφορμή την οικονομική κρίση της χώρας μας , η ΕΕ (δηλαδή Γερμανία) φαινόταν να ανθίσταται σε κοινά Ευρωπαϊκά μέτρα οικονομικής έμπρακτης Αλληλεγγύης , για μια Αληθινή Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη σωστή κατεύθυνση , απέδειξε πως ίσως η εισδοχή (που είναι το πιθανότερο μελλοντικό σενάριο) του Ισραήλ στην ΕΕ θα βοηθούσε τη χώρα μας προς τη σωστή κατεύθυνση . Μόνον μια χώρα σα το Ισραήλ θα μπορούσε , δίχως οικονομικά "διπλωματικά" Γερμανικά τρίκ , να επιβάλει μια ουσιαστικότερη Ενοποίηση στην ΕΕ στην παρούσα φάση και να έκαμπτε τι όποιες Γερμανικές αντιρρήσεις με σχετική "ευκολία" .

Από την άλλη , το Ισραήλ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή (μεγαλυτέρας σημασίας από την Τουρκία) . Έτσι , μια πολιτικό - στρατιωτική κοινή πολιτική Ελλάδας - Ισραήλ στην περιοχή θα παρέκαμπτε με άνεση τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της γείτονος , με μεγάλη ευκολία , στα μάτια των πλανητικών ισχυρών ηγεσιών .

Η αλήθεια που επισημάναμε , από πολύ νωρίς , είναι ότι για πρώτη φορά , εδώ και δεκαετίες , Ελληνικά και Ισραηλινά συμφέροντα συμπίπτουν και συνεπώς έπρεπε η Ελληνική πολιτική ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη . Κι επειδή , ως γνωστόν , ο Έλληνας Πρωθυπουργός διετέλεσε , επιτυχώς , επί σειρά ετών και Υπουργός Εξωτερικών στο πρόσφατο παρελθόν , αντελήφθη αμέσως τί πρέπει να γίνει . Η σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Αθήνα , υπό τη δυσμενή συγκυρία της απεργίας των διπλωματικών υπαλλήλων της χώρας του ανά τον κόσμο , μας αποδεικνύει και την "υψηλή" σημασία και προτεραιότητα που αποδίδει και το Ισραήλ στη συνεργασία της χώρας μας... Σημαντικό στοιχείο ότι και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (ΝΔ) συμφωνεί με την προσέγγιση των δύο χωρών .

Το προσωπικό μας σχόλιο είναι πως , ευτυχώς η πατρίδα την κατάλληλη χρονική στιγμή χαίρει μιας πολιτικής ηγεσίας που δεν κοιμάται.. Γνωρίζει και αθόρυβα ,  αλλά μεθοδικά εργάζεται για το καλό του τόπου .     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου