Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Η Κίνα προσανατολίζεται σε απαγόρευση της κατανάλωσης του κρέατος των κατοικιδίων !

Guangzhou, Κίνα (CNN) - Η εικόνα δεν είναι από κατάστημα κατοικίδιων ζώων, αλλά από εκτροφείο "γάτας και σκύλων" για κατανάλωση του κρέατός τους ! Είναι γνωστό ότι οι γάτες και οι σκύλοι αποτελούν στην Κίνα μια από τις κυριότερες αγορές κατανάλωσης κρέατος του πληθυσμού (1,3δις).

"Το κρέας από σκυλί είναι καλό για την υγεία και το μεταβολισμό σας", εξηγεί ο Λι ενώ, ο καθηγητής Chang Jiwen της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών είναι ένας από τους κορυφαίους τις εκστρατείας της επιβολής νόμου για την απαγόρευση του κρέατος αυτού. «Οι γάτες και τα σκυλιά είναι πιστοί φίλοι του ανθρώπου», είπε. "Η απαγόρευση της διατροφής τους θα δείξει ότι η Κίνα έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο του πολιτισμού."

Η συζήτηση στην Κίνα έχει ξεκινήσει και οι παγκόσμιες φιλοζωικές οργανώσεις απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους προς την κατεύθυνση πίεσης της χώρας για την επιβολή νόμου. Η κουβέντα αυτή είχε ξεκινήσει και το 2008, με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί κάτι. Πάντως, στα σχέδια της σημερινής Κινεζικής κυβέρνησης είναι η επιβολή νόμου που θα απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος κατοικίδιων τιμωρώντας τους παραβάτες με δεκαπενθήμερη φυλάκιση και της επιχειρήσεις που πωλούν το κρέας σε πρόστιμα 73.οοο δολάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου