Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΛΥΤΡΑ ΑΠΑΓΑΓΑΝ ΤΗ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ! Ευτυχώς που στην Κύπρο η αστυνομία κάνει ακόμα τη δουλειά της.. .

Οικονομικά ήταν τα κίνητρα των απαγωγέων του λειψάνου του τέως προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου απεφάνθη χθες στη Λευκωσία ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά.
Η σορός του τέως προέδρου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, πρόχειρα θαμμένη σε πρόσφατο τάφο, στο νέο νεκροταφείο Στροβόλου, κατόπιν τηλεφωνήματος αγνώστου προς την κόρη του εκλιπόντος, Αναστασία Παπαδοπούλου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά δήλωσε χθες πως «η Αστυνομία αξιοποιούσε πληροφορίες που έπαιρνε και η κατάληξη είναι ότι πίσω από την κλοπή της σορού ήταν τα λύτρα και δεν υπήρχε οποιοδήποτε πολιτικό κίνητρο». Απαντώντας σε ερώτηση, αν οι δράστες υπέβαλαν αίτημα προς την οικογένεια Παπαδόπουλου για την καταβολή λύτρων, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε θετικά.
Εκ μέρους της οικογένειας, ο διευθυντής του Ιδρύματος Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύσης Παντελίδης, διέψευσε κατηγορηματικά τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Η οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου δεν έχει γίνει δέκτης οποιουδήποτε αιτήματος ή απαίτησης για καταβολή λύτρων για παράδοση ή εντοπισμό της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και ασφαλώς ούτε κατέβαλε οποιαδήποτε λύτρα σε οποιονδήποτε», είπε.
Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός επανήλθε με νέες δηλώσεις, επιμένοντας πως τα όσα είπε νωρίτερα ήταν αληθή. «Ολα όσα έχω δηλώσει ανταποκρίνονται πλήρως και στην αλήθεια και στα πραγματικά γεγονότα. Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση η κοινή γνώμη έχει ακούσει πάρα πολλά, από την ημέρα της διάπραξης του εγκλήματος, έχει το κάθε δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια και να γνωρίζει τα κίνητρα», είπε.
Ο κ. Λουκά είπε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και ότι είναι αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλοπή της σορού οργανώθηκε από ισοβίτη κατάδικο στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας και ότι η αστυνομία είναι κοντά στη σύλληψη των αυτουργών του εγκλήματος. Πάντως, στη Λευκωσία είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η σορός επιστράφηκε, αφού καταβλήθηκαν τα λύτρα προς τους απαγωγείς.
Αργά χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε έναν Ινδό με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας και συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος φέρεται ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής. Ο Ινδός έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και παραδέχτηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν οργανώσει την κλοπή με κίνητρο τα λύτρα. (άκου Ινδός με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας.. σαν ανέκδοτο ακούγεται !).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου