Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Το "ομοφυλόφιλος" είναι βρισιά !

Ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απεφάνθη την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδεχομένως να αποτελεί προσβολή να αποκαλέσει ένας πολίτης κάποιον άλλο «ομοφυλόφιλο», σε περίπτωση που αυτό εκφραστεί με πρόθεση να μειωθεί η προσωπικότητα του «θιγόμενου».

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στις οργανώσεις των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ενώ η απόφαση του δικαστηρίου πάρθηκε με σκεπτικό την προστασία των ομοφυλόφιλων, ίσως να ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» εναντίον τους.

Ο Αουρέλιο Μανκούζο, ένας από τους κορυφαίους ακτιβιστές υπέρ των ομοφυλόφιλων στη γειτονική χώρα, είπε σχετικά: «(Η απόφαση) ενέχει τον κίνδυνο να ενισχύσει την ιδέα ότι αν αποκαλέσεις κάποιον ομοφυλόφιλο, τότε τον προσβάλλεις. Για εμάς (τους ομοφυλόφιλους) το να μας αποκαλούν έτσι, μας κάνει να νιώθουμε γαλήνια και άνετα».

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο από ένα γράμμα που γράφτηκε από αστυνομικό προς έναν συνάδελφό του το 2002. Οι δύο άντρες είχαν χρόνια έχθρα μεταξύ τους και ανταγωνίζονταν εκείνη την περίοδο για το ποιος θα γίνει αρχηγός της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου