Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ο Ομπάμα “η μεγαλύτερη καταστροφή του Ισραήλ”

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το χαρακτηρισμό του προέδρου Ομπάμα ως "της μεγαλύτερης καταστροφής" του Ισραήλ. Ο χαρακτηρισμός φιλοξενήθηκε ως τίτλος από την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η οποία τον απέδωσε σε στενό συνεργάτη του ισραηλινού πρωθυπουργού.

"Ο πρωθυπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά τις ανώνυμες δηλώσεις για τον πρόεδρο Ομπάμα , τους οποίους μια εφημερίδα απέδωσε σε έναν από τους συμβούλους του, και τις καταδικάζει", αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η εφημερίδα Yediot Ahronoth δημοσίευσε δήλωση σύμφωνα με την οποία σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού δήλωσε μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ: Εχουμε πραγματικό πρόβλημα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ομπάμα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για το Ισραήλ, μια στρατηγική καταστροφή".

Παράλληλα, ο Νετανιάχου κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους ότι σκληραίνουν τη στάση τους, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο την επανάληψη του διαλόγου.

"Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι οι Παλαιστίνιοι σκληραίνουν τη στάση τους. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη μετριοπάθειας από την πλευρά τους", δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Λιβύη ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο έμμεσων διαπραγματεύσεων, που ονομάζονται "εκ του σύνεγγυς συνομιλίες", με το Ισραήλ, χωρίς να υπάρξει διακοπή της εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Οχθη και την προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Κατά την επιστροφή του από την σε τεταμένη ατμόσφαιρα επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός συγκάλεσε το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας για να επεξεργασθεί την απάντηση του Ισραήλ στις αυξανόμενες πιέσεις των ΗΠΑ για τον εποικισμό, αποκλείοντας οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής ως προς την Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πριν από τη συνεδρίαση ότι δεν θα υπάρξει "καμία αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ ως προς την Ιερουσαλήμ, που είναι η πολιτική που ασκείται από όλες τις ισραηλινές κυβερνήσεις τα τελευταία 42 χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου