Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Η Γερουσία σαμποτάρει τις επιλογές Ομπάμα

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Γερουσίας στην έγκριση του διορισμού υποψηφίων για κυβερνητικές θέσεις επέκρινε ο Μπαράκ Ομπάμα και ανακοίνωσε τον απευθείας διορισμό 15 εξ αυτών.

Σε ασυνήθιστα δριμύ τόνο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι ενδιαφέρονται μόνο να κερδίσουν «πολιτικούς πόντους», αρνούμενοι να εγκρίνουν τον διορισμό 200 υποψηφίων εδώ και έξι μήνες.

«Σε μία στιγμή επείγουσας κατάστασης στην οικονομία, καθυστερεί για έξι μήνες περίπου ο διορισμός δύο υποψηφίων για το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν μπορώ να επιτρέψω στα μικροπολιτικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στη λειτουργία τομέων της κυβέρνησης», είπε.

«Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει την ευθύνη της έγκρισης ή της απόρριψης των υποψηφίων μου. Αλλά, εάν, επιδιώκοντας να κερδίσουν πολιτικούς πόντους οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας αρνούνται να ασκήσουν αυτήν την ευθύνη, οφείλω προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού να ασκήσω την εξουσία μου για την πλήρωση των θέσεων αυτών σε προσωρινή βάση», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες, τον διορισμό των οποίων ανακοινώνω σήμερα, έχουν εγκριθεί από τις επιτροπές της Γερουσίας εδώ και μήνες, αλλά καθυστερεί η ψηφοφορία στη Γερουσία», διευκρίνισε.

Από τη στιγμή που η Γερουσία έχει διακόψει τη λειτουργία της για τις διακοπές του Πάσχα, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει το δικαίωμα να προβεί σε προσωρινούς διορισμούς χωρίς την έγκρισή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου