Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Παίδων Αγία Σοφία

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και ζητούν να μην περικοπούν οι εφημερίες. Αυτά είναι τα βασικά αιτήματα ειδικευομένων και ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τις 16 Μαρτίου.

Μιλώντας στην κάμερα της zougla.gr, οι γιατροί ζητούν την κατανόηση του κόσμου για την ταλαιπωρία στην οποία τους υποβάλλουν, αλλά εξηγούν ότι η κινητοποίησή τους είναι αναγκαία, αφού ο κλάδος τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν αύριο, Δευτέρα, θα λάβουν τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου. Ωστόσο οι εφημερίες του Ιανουαρίου θα είναι «ψαλιδισμένες» κατά 25%.

Ο Ευγένιος Γουσέτης, επιμελητής στη μονάδα μεταμόσχευσης του μυελού των οστών, εξηγεί στη zougla.gr τους λόγους που έχουν οδηγήσει τους ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς σε επίσχεση εργασίας.

Υπάρχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, παραδέχεται η παιδίατρος Άννα Καφούρου, σημειώνοντας ότι, εάν οι εφημερίες όντως περικοπούν, τότε οι κινητοποιήσεις των γιατρών θα κλιμακωθούν και τα προβλήματα θα γίνουν εντονότερα.

Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Ο ειδικευόμενος Κωνσταντίνος Καταραχιάς καλεί τους συναδέλφους του να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν αύριο το μεσημέρι, στις 13:00, έξω από τον Πύργο Αθηνών.
zoygla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου