Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Συντάξεις: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, αποκαλύπτοντας ότι τα χρέη των επιχειρήσεων έχουν φτάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 12 δισ. ευρώ.

«Δεν είναι πιθανό σήμερα ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα που υλοποιούμε. Η αύξηση των εσόδων, έστω και μικρή, και ο περιορισμός του ρυθμού αύξησης των δαπανών, είναι μία πολύ καλή εξέλιξη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή με εντατικοποίηση των ελέγχων και πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα» δηλώνει ο κ. Κουτρουμάης στην εφημερίδα Ισοτιμία.

«Αναμένουμε επίσης να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις που οφείλουν το τεράστιο ποσό των 12 δισ. ευρώ στα ταμεία, μετά την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που ψηφίσαμε στη Βουλή και βρίσκεται σε εφαρμογή. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις συντάξεις και τις άλλες παροχές» προσθέτει ο υφυπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κουτρουμάνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών συντάξεων ακόμα και κάτω από το 20% για τα ταμεία εκείνα που δεν θα εκπονήσουν αναλογιστικές μελέτες προκειμένου να αποδειχτεί η βιωσιμότητά τους, αναφέρεται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης σε σχέση με το ρυθμό εξόδου και προαναγγέλλει την ασφάλιση των συνταξιούχων στο ΤΠΔΥ και, τέλος, αναφέρεται στο νέο σύστημα ασφάλισης που θα ισχύσει από το 2018 προαναγγέλλοντας μειώσεις στις συντάξεις για ασφαλισμένους με λιγότερα από 35 χρόνια υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου