Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Αγνοείται ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο

Ο σεΐχης του Άμπου Ντάμπι Ahmed bin Zayed al-Nahyan αγνοείται μετά από τη συντριβή του ανεμοπτέρου του στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είδαν τον Αχμέτ με αλεξίπτωτο να προσγειώνεται πάνω από μια κοντινή λίμνη. Ο πιλότος έχει διασωθεί μέχρι τώρα, ενώ οι έρευνες εντοπισμού διεξάγονται με δυσκολία, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στη περιοχή.

Ο εν λόγω σεΐχης είναι πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Zayed και Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi Investment Authority. Μάλιστα ο αδερφός του, σεΐχης Khalifa bin Zayed είναι ο κυρίαρχος του Άμπου Ντάμπι και πρόεδρος της εταιρείας UAE.

Η εν λόγω εταιρεια είναι η πιο διακριτική στο Άμπου Ντάμπι, αποφεύγοντας το υψηλό προφίλ των επενδύσεων των υπολοίπων επενδυτικών εταιρειών, και έχει μερίδια σε Daimler, Brawn Formula One team, και τη Mubadala, το κύριο όχημα για στρατηγική ανάπτυξη.

Μάλιστα, επιδιώκει την εξάπλωση του κινδύνου των αποθεμάτων του Άμπου Ντάμπι, που χτίστηκαν επάνω στον πετρελαϊκό πλούτο του, με συμμετοχές εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Τέλος, σημειώνεται ότι το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον σεΐχη Αχμέτ στο Νο 27 ανάμεσα στους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου