Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν μόνο τον πρεσβευτή που θα επιλέξει ο Ουατάρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αναγνωρίσουν ως πρεσβευτή της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ουάσινγκτον μόνο αυτόν που θα διορίσει ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Αλασάν Ουατάρα, ακολουθώντας παρόμοια μέτρα που ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι θα λάβουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στον απερχόμενο πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο να αποχωρήσει και να παραδώσει την εξουσία.

"Θεωρούμε τον εκλεγμένο πρόεδρο Ουατάρα ως το νόμιμο ηγέτη" της Ακτής Ελεφαντοστού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ που πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν το διπλωματικό σώμα που ο ίδιος ο κ. Ουατάρα θα επιλέξει και θα συνεργαστούν αποκλειστικά και μόνο με τους επιλεγμένους από τον κ. Ουατάρα διπλωμάτες.

Τέλος ο κ.Τόνερ ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας μελετά την πιθανότητα αποχώρησης των αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στην Ακτή Ελεφαντοστού εάν κλιμακωθεί η βία εκεί λόγω της βαθιάς πολιτικής κρίσης που ξέσπασε με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου