Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Επιταχύνονται από τον Γ. Κουρή, οι απολύσεις, οι περικοπές και οι αλλαγές στο Alter

Αιφνιδίασε τους εργαζόμενους του Alter ο Γιώργος Κουρής, καθώς εμφανίστηκε απολύτως έτοιμος και ενήμερος για να αναλάβει τη διοίκηση του καναλιού, μετά την αποχώρηση του Κώστα Γιαννίκου.

Φυσικά όσοι τον γνωρίζουν, θεωρούν λογικό να γνωρίζει τι θέλει να κάνει, μιας και δεν είναι άνθρωπος που θα πετούσε τα λεφτά του στο “πηγάδι”- και ο Γ. Κουρής έχει βάλει μέχρι τώρα μαζί με τον γιο του Ανδρέα 3 εκατομμύρια ευρώ και δεσμεύτηκε να βάλει άλλο 1,5 εκατ. τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, ο εκδότης έχει ήδη συμφωνήσει με τις τράπεζες στις οποίες χρωστάει το κανάλι και πιθανότατα έχει τις εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του μάνατζερ και όσων στελεχών θα αποχωρήσουν.

Τα κακά νέα τώρα: Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολύσεις θα επισπευσθούν. Ήδη- λένε, υπάρχει οι λίστα με τους πρώτους 35- 40, που δεν αποκλείεται να απολυθούν μέσα στις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και πριν αλλάξει ο χρόνος!

Οι περικοπές έχουν αρχίσει: Τα στελέχη του καναλιού έχουν ειδοποιηθεί να παραδώσουν τα εταιρικά τους αυτοκίνητα και τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες, ενώ γίνεται έλεγχος εξόδων στα εταιρικά κινητά τηλέφωνα αλλά και στο... μισθολόγιο! Φήμες στους διαδρόμους του καναλιού λένε ότι ενδεχομένως υπάρχουν στο μισθολόγιο άνθρωποι οι οποίοι απασχολούνται σε “συγγενείς” εταιρείες, αλλά πάντως όχι στο Alter!

Όλες αυτές οι κινήσεις, έχουν προκαλέσει ανησυχία στα στελέχη του καναλιού που απολάμβαναν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Κ. Γιαννίκου, ενώ αμειβόταν με υπέρογκα ποσά- ακόμα και με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν την οικονομική κρίση.

Ο διευθυντής ειδήσεων Κοσμάς Σφαέλος, λέγεται ότι έχει υποβάλλει την παραίτησή του, αλλά χθες Τρίτη βρισκόταν κανονικά στο κοντρόλ  του δελτίου ειδήσεων.

Ο άνθρωπος που απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του Γ. Κουρή, δεν είναι άλλος από τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι και συνέταιρος του γιου του Ανδρέα στη Real.

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή τις εκλογές KAI TIS AΠΟΛΥΣΕΙΣ στο κτηματολόγιο λίγα λόγια.
    Η αδράνεια του προηγούμενου Σωματείου των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε οδήγησε στην απόλυση 12 υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση στις απολύσεις συναδέλφων αορίστου χρόνου. Ειδικά ο Πρόεδρος Βαγγέλης Δήμας, ο Γραμματέας του Σωματείου Νίκος Παραμάνας και έπειτα ακολουθεί ο Βασίλης Βράκας, δεν έβγαλαν άχνα ... Από κοντά και η Ελισάβετ Γκολφινοπούλου που εισηγήθηκε τις απολύσεις ενώ η ίδια διορίστηκε την επόμενη των εκλογών!Είναι πρωτοφανές ένα Σωματείο να μην συμπαραστέκεται καν στους αγώνες και τα δικαστήρια των απολυμένων , να μην παρουσιάζονται καν ως μάρτυρες. Εϊχαν και το θράσος να θέλουν να επανεκλεγούν για να συνεχίσουν το «έργο τους». Δηλαδή την υποτέλεια, την αντισυναδελφικότητα και την προδοσία. Ντροπή.Tελικά πήραν αυτό που άξιζαν και κανείς δεν επανεκλέχτηκε δείγμα του πόσο τους είχε σιχαθεί ο κόσμος(παίζει να είναι η μεγαλύτερη ανατροπή σε συνδικαλιστικές εκλογές που έχω υπόψη μου).Την ζημιά όμως την έκαναν και δεν πρόκυτε ποτέ να λογοδοτήσουν για τα παιδιά που χάσαν τις δουλειές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή