Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο φίλος ο Φαήλος

Ο μακαρίτης Α. Παπανδρέου προέταξε τη φήμη του για να υπερασπισθεί το «φίλο» του (μόνο ; ) Γ. Λούβαρη.

 Η πράξη τότε υμνήθηκε ως κίνηση λεβεντιάς, αξιακού προτάγματος της φιλίας και τα λοιπά. Ίσως οι λόγοι να ήταν πιο ανθρώπινοι και άρα του απλού συμφέροντος, μιας και ο καταρρέων Λούβαρης χωρίς στήριξη κινδύνευε να ανοίξει το στόμα του και κυρίως τις σημειώσεις του.

Ο πρόεδρος Μιτεράν με την ίδια φράση υπερασπίσθηκε τον Μπερεγκοβουά, σύντροφο από τα παλιά που μέχρι πρωθυπουργό τον έκανε αλλά ατασθάλησε και αυτοκτόνησε.

Ο κατάλογος κι άλλων παραδειγμάτων είναι μακρύς και λυπηρός. Το επιμύθιο ίδιο : οι προεδρικοί φίλοι είναι επικίνδυνο σπορ για την υγεία είτε την δική τους είτε των υψηλών φίλων τους.
Ο φίλος του προέδρου Σαμαρά, ο περιώνυμος και περιβόητος Φαήλος, έχει κοσμήσει τη δημοσιότητα με όλη την αμετροέπεια και ανατριχίλα του δικτύου 21. Ο νεοφασισμός με όνομα και επίθετο στην Ελλάδα........................

Αν με τον πρόεδρο Αντώνη τους ενώνουν τα παιδικά, εφηβικά ή άλλα χρόνια της κοινής τους ζωής, λόγος δεν μας πέφτει για τα γούστα και τις προτιμήσεις του ιδιωτικού τους βίου. Είναι σαν να κατηγορείς κάποιον γιατί δεν τρώει σπανακόρυζο.

Αν όμως με τον Πρόεδρο ο φίλος Φαήλος μοιράζεται ιδέες και διαλογίζονται για τα κοινά παρέα, τότε ο εγγονός της Δέλτα κακώς χώνεψε τα «μυστικά του Βάλτου» και οφείλει πολλές εξηγήσεις ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εάν επί πλέον ο Φαήλος λειτουργεί ως προεδρικός σύμβουλος τότε τα μέλη και στελέχη της Ν.Δ. που είναι όντως πολίτες δημοκρατικοί, οφείλουν να απαιτήσουν από τον πρόεδρό τους να τους ξεκαθαρίσει με ποιόν είναι:

Με τη Δημοκρατία ή με το Φαήλο.

Και με τα δύο δεν γίνεται όσο ανεκτικό πολίτευμα κι αν είναι αυτό που ανακάλυψαν οι Αθηναίοι του Κλεισθένη.

Εξηγήσεις Πρόεδρε Αντώνη ζητώ κι εγώ που δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε ψηφοφόρος της Ν.Δ. Σέβομαι όμως το θεσμικό σου ρόλο και περιμένω να τον επωμίζεσαι σοβαρά και δημοκρατικά, δηλαδή ως ελάχιστο, όχι σαν φίλος του Φαήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου