Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

"Πάγωμα" του προϋπολογισμού της Ε.Ε. ζητούν Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

Η επιχειρηματολογία των τριών μεγάλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ότι οι Βρυξέλλες δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα τη στιγμή που οι χώρες μάχονται να διευθετήσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.
 
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Βρετανία , η Γαλλία και η Γερμανία, υποστηριζόμενες από την Φινλανδία και την Ολλανδία, ζήτησαν από τον πρόεδρο της Κομισιόν Jose Manuel Barroso, να υπάρξει πάγωμα του προϋπολογισμού σε πραγματικούς όρους στα επίπεδα του 2013, καθώς η Ε.Ε. ξεκινά την επόμενη χρονιά συζητήσεις σχετικά με την περίοδο 2014 -2020.
 
Την σχετική επιστολή υπογράφουν ο Βρετανός πρωθυπουργό David Cameron, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, μαζί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte και την Φιλανδή ομόλογό του Mari Kiviniemi.
 
Οι ηγέτες σημείωσαν ότι ο νέος κύκλος δαπανών της Ε.Ε. θα πρέπει να ακολουθήσει τις «εξαιρετικές προσπάθειες που κατέβαλλαν οι χώρες της Ε.Ε. για την εξυγίανση των οικονομικών τους», περιορίζοντας σε βιώσιμα επίπεδα τα χρέη και τα ελλείμματά τους.
 
Η Ε.Ε. δεν μπορεί να «απαλλάσσεται» από αυτές τις προσπάθειες να «τεθούν υπό έλεγχο» οι δημόσιες δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου