Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Κατσέλη: “Λυπήθηκα για τον Παπαχρήστο”

Τη λύπη της για τη διαγραφή Παπαχρήστου εκφράζει σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ενώ τονίζει ότι την ξάφνιασε θετικά η στάση όλων των εταίρων στη διαπραγμάτευση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.


Στη συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία που δόθηκε μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου των μεγάλων ανατροπών σε εργασιακά και ΔΕΚΟ, η κ. Κατσέλη αναφέρει σχετικά με τη διαγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Παπαχρήστου, ο οποίος διεγράφη γιατί δεν το ψήφισε επί της αρχής:

“Λυπήθηκα πάρα πολύ γιατί ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, πέρα από την προσωπική εκτίμηση και φιλία, χρειάζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα. Πιστεύω ότι οι απόψεις του και η κρίση του είναι πολύτιμες. Στενοχωριέμαι γιατί αν είχαμε περισσότερο χρόνο προς συζήτηση, τουλάχιστον για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί”.

Η κ. Κατσέλη λέει ότι το Μνημόνιο προέβλεπε οι επιχειρησιακές συμβάσεις να μπορουν να παρεκκλίνουν των κλαδικών και των εθνικών συλλογικών συμβάσεων και με τη σειρά τους οι κλαδικές να αποκλίνουν από τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρησιακές θα μπορούσαν να καταργήσουν ακόμη και την κατώτατη σύμβαση των 740, πράγμα που η υπουργός Εργασίας τονίζει ότι απεφεύχθη.

“Αποφύγαμε τη γενικευμένη επικράτηση, διατηρήσαμε την επέκταση και βάλαμε κατώφλι ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων” σημειώνει. “Βλέπετε ο τρόπος εφαρμογής του μνημονίου δίνει περιθώρια ουσιαστικών βελτιώσεων” αναφέρει με νόημα.

Εξάλλου η κ. Κατσέλη αναφέρει ότι στις διαπραγματεύεις “την ξάφνιασε θετικά” η στάση όλων των κοινωνικών εταίρων – στη διαπραγμάτευση συμμετείχαν ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ -. “Έχοντας αυτά τα χαρτιά στα χέρια μας προχωρήσαμε μετις ρυθμίσεις για τις ειδικές επιχειρήσιακές συμβάσεις”, λέει η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου