Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η RBS πουλά 6,1 δισ. δολ. περιουσιακών στοιχείων στην Mitsubishi UFJ

Η Royal Bank of Scotland Group Plc πούλησε έναντι 3,9 δισ. λιρών (6,1 δισ. δολ.) περιουσιακά στοιχεία σχετικά με τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.

Η Mitsubishi UFJ, που έχει την έδρα της στο Τόκιο, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αγοράσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μαζί με δάνεια για επενδύσεις στην ηλεκτροδότηση, στους φυσικούς πόρους και στις υποδομές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η τράπεζα.

Η RBS συνομιλεί με την ιαπωνική πιστωτική εταιρία για περαιτέρω πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων σχετικών με τη χρηματοδότηση επενδύσεων, όπως η ίδια δήλωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Stephen Hester, συρρικώνει τον ισολογισμό της τράπεζας μετά τη μεγαλύτερη τραπεζική διάσωση στον κόσμο που έλαβε χώρα το 2008 με αποδέκτη την RBS. Έκτοτε, έχει περικόψει περιουσιακά στοιχεία - πέραν του κεντρικού πυρήνα των δραστηριοτήτων της τράπεζας - ύψους 110 δισ. λιρών περιορίζοντάς τα στα 154 δισ. λίρες, ενώ σκοπεύει να πουλήσει τα υπόλοιπα ως το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου