Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Έπαιρναν τραπεζικά δάνεια με πλαστά στοιχεία

Θεσσαλονίκη
Κύκλωμα που δανειζόταν από τράπεζες, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά εξάρθρωσε το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας κατόρθωναν να εξασφαλίσουν τεράστια χρηματικά ποσά, μέσω δανείων από τράπεζες, με την προσκόμιση πλαστών δικαιολογητικών. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως "εγκέφαλοι" φέρονται δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 53 ετών. Ο 53χρονος εντόπιζε, έπειθε και εισήγαγε στην παράνομη δράση, τους "υποψήφιους δανειολήπτες", ενώ ο 31χρονος, έναντι αμοιβής, πλαστογραφούσε τα απαραίτητα έγγραφα για τη λήψη των δανείων.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο σπίτι του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάκελοι, που περιείχαν πλήθος εγγράφων, ταυτότητες, σφραγίδες, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας, αιτήσεις δανείων και υπεύθυνες δηλώσεις διαφόρων ατόμων.
Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 26 ατόμων, με τις κατά περίσταση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης-σύστασης συμμορίας, πλαστογραφίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και απάτης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αστυνομικών, από το 2006 έως το 2009, το κύκλωμα κατόρθωσε την εκταμίευση 551.662 ευρώ, από διάφορες τράπεζες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η σύναψη δανείων, ύψους επιπλέον 529.342 ευρώ.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου