Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η σουηδική απάντηση για το ένταλμα κατά του ιδρυτή του Wikileaks

Η Σουηδική Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως δεν υπάρχει πρόβλημα στη διατύπωση του κειμένου του εντάλματος κατά του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, όπως ανέφεραν νωρίτερα πληροφορίες από τη Βρετανία.

«Για μας δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως, θα ερευνήσουμε το θέμα» τόνισε ο Tommi Cangiasveri, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή του φακέλου στην Interpol.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με τη Βρετανία, για να μάθουμε αν υπάρχει πρόβλημα και, αν ναι, ποιο είναι αυτό» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η σουηδική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε όπως έπρεπε.

Η βρετανική εφημερίδα «Times», που επικαλείται αστυνομική πηγή, αποκαλύπτει πως η αστυνομία της χώρας γνώριζε πως ο Assange κρυβόταν ίσως στη Νοτιοανατολική Βρετανία, αλλά δεν μπορούσε να επέμβει, διότι το σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη.

Η Interpol εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης κατά του 39χρονου Assange, ο οποίος καταζητείται από τη Σουηδία ως ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εις βάρος δύο γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου