Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνεργασία Αλβανίας - Νορβηγίας για το φυσικό αέριο

Τη στήριξη της κυβέρνησης της Νορβηγίας στην Αλβανία, για την προώθηση του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιόνας Γκαρ Στορ, στον Αλβανό ομόλογό του, Έντμοντ Χατζινάστο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο Καζακστάν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, οι κ. κ. Χατζινάστο και Στορ εξέφρασαν εκ νέου τη βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να εργαστούν εντατικά για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Χατζινάστο επανέλαβε στον συνομιλητή του ότι η αλβανική κυβέρνηση θα προωθήσει - περαιτέρω - τον πολιτικό διάλογο με τη Νορβηγία, για την ενίσχυση της συνεργασίας με αυτή τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας υπογράμμισε το ενδιαφέρον των Νορβηγών επενδυτών να δραστηριοποιηθούν στην αλβανική αγορά, προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου