Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Νέες αντιδράσεις Παλαιστινίων για τους ισραηλινούς εποικισμούς

Οι Η.Π.Α. ενημέρωσαν την παλαιστινιακή ηγεσία σχετικά με την αποτυχία των προσπαθειών τους να αποσπάσουν από το Ισραήλ νέο μορατόριουμ, για τον εποικισμό των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Η αμερικανική κυβέρνηση μας πληροφόρησε ότι το Ισραήλ δεν αποδέχθηκε μορατόριουμ για τον εποικισμό» δήλωσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι απαιτούν το πάγωμα του εποικισμού στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Προηγουμένως, ο Nabil Abu Rudeina, σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, είχε δηλώσει ότι τα ισραηλινά σχέδια οικοδομικών εργασιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ δείχνουν ότι το Ισραήλ δεν έχει τη βούληση ούτε την ετοιμότητα να αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ για την οικοδόμηση 625 νέων κατοικιών στο Πισγκάτ Ζεέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

«Είναι σαν να υπάρχει ισραηλινό μήνυμα προς τους Παλαιστίνιους και τους Αμερικανούς ότι αρνούνται οποιαδήποτε συμφωνία που θα οδηγήσει στην επανάληψη των (ειρηνευτικών) διαπραγματεύσεων» προσέθεσε.

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου