Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ποια είναι η πραγματικά απαραίτητη δόση Κορτιζόνης;

Έχουμε δει πως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοάνοσων, χορηγείται ποσότητα κορτιζόνης. Στις περισσότερες δε από αυτές η ποσότητα είναι γύρω στο 1 mgr ανά κιλό σωματικού βάρους. Ένα άτομο 70 κιλών δηλαδή, σε στιγμές κρίσης και έντονων συμπτωμάτων, θα πάρει 70 mgr κορτιζόνης.

Από απλή παρατήρηση έχουμε όμως δει, πως σε αρκετά από τα ίδια άτομα , για να εξαλειφθούν τα συμπτώματα, αρκεί πολύ μικρότερη ποσότητα που αρκετές φορές φτάνει στο ¼ της παραπάνω δόσης.
Γιατί λοιπόν οι γιατροί επιλέγουν να χορηγήσουν παραπάνω ποσότητα, αφού γνωρίζουν πως στα υψηλά επίπεδα αυτά οι παρενέργειες του εν λόγω φαρμάκου είναι τρομερές (πρήξιμο σε όλο το σώμα, παραμόρφωση στο πρόσωπο, καταρράκτης στα μάτια, προβλήματα με την ανάπτυξη του σώματος και των οστών, ορμονικές διαταραχές κλπ…);

Από το βήμα αυτό, θα ζητούσα να μάθω από τις δικές σας εμπειρίες ποιες είναι οι δόσεις κορτιζόνης που βλέπετε πως έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στα συμπτώματα της δικής σας αυτοάνοσης νόσου.
Θα ζητούσα ακόμη να προσθέσετε αν η ψυχολογική σας διάθεση επιδρά στην εκκίνηση και εξέλιξη των συμπτωμάτων της νόσου σας, θετικά η αρνητικά κάθε φορά.

Ίσως έτσι μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους γιατρούς που ειδικεύονται πάνω στα νοσήματα αυτά, να σκέφτονται περισσότερο τον άνθρωπο και λιγότερο την δική τους κάλυψη απέναντι στο κατεστημένο της επιστήμης τους.
Ίσως, έτσι μπορέσουμε να δείξουμε στους ανθρώπους της ιατρικής επιστήμης πως έχει έλθει ο καιρός να αντιμετωπίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα όχι μηχανιστικά, σαν ένα ανεξάρτητο γρανάζι της μηχανής του σώματος που απλά δεν δουλεύει καλά και για το λόγο αυτό του κάνουν reset λες και το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Αλλά να το συνδέσουν με τη ψυχολογία, δημιουργώντας ίσως αν είναι ανάγκη μια νέα επιστήμη (ανοσοψυχολογία) και μέσα από αυτή να προσεγγίσουν τα αυτοάνοσα από ένα διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου