Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη για απάτες μέσω Internet

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από σχετικές καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου και μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ένας 27χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου του 2010, μετά από μηνύσεις πολιτών στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 27χρονος προέβαινε αρχικά σε συστηματική ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.) σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου..........................

Στη συνέχεια και παρότι έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να το αποστέλλουν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, είτε δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα προϊόντα είτε εναλλακτικά απέστελλε αγαθά σημαντικά μικρότερης αξίας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τρία κινητά τηλέφωνα
• ένας φορητός Η/Υ
• ένας σκληρός δίσκος
• το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ
• πληθώρα εγγράφων, αποδεικτικών των αξιόποινων πράξεων του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου