Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τρίτος δείχνει Αγγέλου

Τρίτος κατά σειρά μάρτυρας «δείχνει» τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Ο εκ των δικηγόρων της ΚΕΔ Γ. Ζερβουδάκης κατέθεσε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι «διοίκηση και μοναχοί τον πίεζαν να κάνει γρήγορα τα συμβόλαια των ανταλλαγών». Εκτίμησε δε ότι «τη διοίκηση την πίεζε προφανώς η πολιτική ηγεσία».

Κι ενώ ονόματα δεν ανέφερε προκειμένου να προσδιορίσει ποιον εννοούσε συγκεκριμένα, είπε πως «ο Αρσένιος φαινόταν να έχει πλάτες». Γι' αυτό και όταν ο ίδιος έφερε αντιρρήσεις για τη σύνταξη κάποιων συμβολαίων, ο Αρσένιος του είπε: «Δεν πάει άλλο, άσε να πάρω τηλέφωνο τον Αγγέλου. Πήρε κάποιον Γιάννη και μιλούσε, δεν ξέρω όμως ποιος ήταν».

Είχαν προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη μάρτυρες είχαν αναφερθεί στον διευθυντή του γραφείου του Κ. Καραμανλή: Ο Σ. Γκασούκας, που είχε πει ότι άκουσε τον Αρσένιο να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Γ. Αγγέλου, όταν συνάντησε «εμπόδια» από τον Γ. Ζερβουδάκη. Αλλά και ο νομικός σύμβουλος του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκου, Χρ. Μπόσιος, κατέθεσε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού πως Εφραίμ και Αρσένιος άφηναν να εννοηθεί ότι για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανταλλαγών μπορούσαν να βάλουν τους κ. Ρουσόπουλο και Μπασιάκο να τηλεφωνήσουν στον υπουργό ώστε να δώσει στον κ. Μπόσιο σχετική εντολή.

Κατά τα λοιπά, από τη χθεσινή κατ' αντιπαράσταση εξέταση τεσσάρων μαρτύρων προκύπτει ότι αγνοείται η τύχη 24.600 ευρώ που αναγράφονται σε συμβόλαιο ανταλλαγής για διαφορά αξίας ακινήτων, ποσό που έπρεπε να έχει καταβληθεί από τη μονή στην ΚΕΔ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, Εμ. Ξηραδάκης, κατέθεσε ότι έως και σήμερα τα χρήματα αυτά δεν έχουν καταβληθεί στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Η συντάξασα και το συγκεκριμένο συμβόλαιο Αικατερίνη Πελέκη - Βουλγαράκη, παρότι αναγράφεται ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν ενώπιόν της, το θεώρησε δεδομένο, παρότι επαναλάμβανε διαρκώς ότι δεν θυμάται τελικά τι έγινε πριν από τέσσερα χρόνια, «αλλά για να αναγράφεται προφανώς έτσι θα είναι». Ο αδελφός της Δημ. Πελέκης κατέθεσε ότι «το χρηματικό ποσό είναι τακτοποιημένο». Και τέλος, ο Στ. Ζερβουδάκης είπε πως «έμεινε με την εντύπωση ότι το ζήτημα θα τακτοποιούνταν με τη λήξη των ανταλλαγών». *

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου