Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο χορός των μαύρων εκατομμυρίων της Siemens

Στοίχημα για τη Δικαιοσύνη αλλά και την Ελληνική Βουλή αποτελεί η ολοκλήρωση της διερεύνησης μέσα στο 2011 των τεσσάρων μεγάλων υποθέσεων- της Siemens, του Βατοπαιδίου, των ομολόγων και των υποκλοπών- που αφορούν έτσι ή αλλιώς την τιμή του πολιτικού μας κόσμου και τον σκληρό πυρήνα των συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Και ενώ ολοκληρώνονται και οι ανακρίσεις των υποθέσεων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, χορός εκατομμυρίων, όπως πέρασαν μέσα από συγκεκριμένους λογαριασμούς που βρίσκονται «παγωμένοι» είτε από την ελληνική είτε από την ελβετική Δικαιοσύνη, αποδεικνύει ότι τα «μαύρα» που διακινήθηκαν σε συγκεκριμένες υποθέσεις θα μπορούσαν να λύσουν μέρος των οικονομικών μας ανοιγμάτων που τόσο απασχολούν την κυβέρνηση αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη... Παρ΄ ότι υπάρχει η παραδοχή από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ότι δέχθηκαν χορηγίες, ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα φυσικά πρόσωπα που ενδεχομένως χρηματίστηκαν στα τρία τουλάχιστον σκάνδαλα.

Σοκάρει η αποκάλυψη μέσα από έγγραφα της γερμανικής δικογραφίας ότι μόνο μέσα από τους λογαριασμούς του κατηγορουμένου στην υπόθεση και επικεφαλής του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας Πρόδρομου Μαυρίδη μετά το 2000 και ως το 2005, όταν εντοπίστηκαν οι «μαύρες» διαδρομές του χρήματος μέσω εταιρειών του Ντουμπάι και του Λιχτενστάιν, διακινήθηκε το υπέρογκο ποσό των 41 εκατ. ευρώ! Από αυτά τα 31 εκατ. έχουν παγώσει από την ελβετική Δικαιοσύνη, ενώ τα 6 εκατ. ευρώ επαναπροωθήθηκαν στην πατρίδα μας από τον λογαριασμό του στην Dresdner Βank μετά τη χορήγηση της φορολογικής αμνηστίας στην Ελλάδα το 2005. Την εποχή εκείνη που γινόταν πάρτι στη χώρα μας ήρθε ο τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ για να πραγματοπoιήσει ο ίδιος τη μεταφορά της περιουσίας του Μαυρίδη, όπως καταθέτει ο ίδιος στις 13 Ιουνίου 2006... Τα υπέρογκα αυτά ποσά κατατίθενται από τις εταιρείες Fiberlite με διαχειριστή τον Reza Αmini (25,5 εκατ.), Ιntercom (2,1 εκατ. ευρώ), Camp Consulting (0,2 εκατ.), τα «μαύρα» της Siemens (2,8 εκατ.) και από διαφόρους αγνώστους (10,4 εκατ.)

Στα υπέρογκα τιμολόγια των εταιρειών που παρείχαν «δήθεν» συμβουλές υπάρχουν οι αιτιολογίες ότι τα ποσά δίνονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το C4Ι αλλά και για έργα σε όλον τον κόσμο. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτές οι εταιρείες στους λογαριασμούς Μαυρίδη εμφανίζονται ως αποστολείς εμβα σμάτων και στις άλλες εταιρείες που φέρεται να διακίνησαν το «μαύρο» πολιτικό χρήμα και στη χώρα μας, κυρίως τη Fairways, που έχει ως δικαιούχο τον Αλ. Λέτσα. Είναι άγνωστο πώς συνδέονται αυτές οι δοσοληψίες που έγιναν σε διαφορετικές τράπεζες και μέσω διαφορετικών εταιρειών! Είναι αλήθεια πως, παρ΄ ότι ανοίχτηκαν και οι προσωπικοί λογαριασμοί των χρηματιστών που εμφανίζεται να δέχονται εμβάσματα ακόμη και από την εταιρεία Ρlacid Βlue με λογαριασμούς στο Μονακό, δεν έχει εμφανιστεί όνομα πολιτικού. Και στους λογαριασμούς του Χρ. Καραβέλλα στην Ελβετία που άνοιξαν πρόσφατα δεν εμφανίζεται πολιτικό πρόσωπο παρά μόνο πρώην στελέχη του ΟΤΕ, ενώ βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης εμφανίζεται ο Γ. Σκαρπέλης.
Στοίχημα για τους έλληνες δικαστές αλλά και για τη Βουλή αν υπάρξει και προκαταρκτική επιτροπή θα είναι το άνοιγμα των λογαριασμών της Αυστρίας όπου μέσω γνωστής τράπεζας διακινήθηκε μεγάλο μέρος των «μαύρων» που ξεκινούσαν από την Ελβετία.
TOBHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου