Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η Τουρκία παραγγέλει μαχητικά αεροσκάφη αξίας 10 δις δολλαρίων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος είπε την περσμένη εβδοιμάδα ότι «Η Τουρκία παραμένει μια απειλή για την Ελλάδα», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γειτονική χώρα προκειμένιου να υλοποιήσει την μακρόπνοη εξωτερική πολιτική της και να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί περιφερειακή δύναμη, παραγγέλει μαχητικά αεροσκάφη αξίας 10 δις δολλαρίων! 

Όμως ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου όσο και υπουργοί του, όπως για παράδειγμα ο υπ. Εξωτερικών, Δημ. Δρούτσας εξακολουθούν να ομιλούν για τη «φίλη Τουρκία» ή τους «φίλους τους, τούρκους υπουργούς»!

Άλλο πράγμα η διακηρυξη καθαρών θέσεων και προθέσεων κι άλλο πράγμα η διπλωματική μάχη για την υπερασπισή τους ή την κατακτησή τους. Η Άγκυρα έχει ξεκάθαρους στόχους. Διεκδικεί νησιά και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Διεκδικεί το δικαίωμα να επιβάλλει στην Ελλάδα πολιτικές πρακτικές και αποφάσεις που δεν συνάδουν , ούτε με το Διεθνές Δίκαιο αλλά ούτε και με τις ισχύουσες ως σήμερα συνθήκες. .............

Παρόλα αυτά, δεν σταματά να μας αποκαλεί «φίλους», ενώ την ίδια ώρα εξοπλίζεται βαριά προκειμένου να μπορέσει να επιβάλλει, αν απαιτηθεί, δια των όπλων τις απόψεις της.
Η Ελλάδα, εμφανίζεται ξανά σε ρόλο κακομοίρη. Δεν προχωρά σε κρίσιμες παραγγελίες στρατιωτικού υλικού αλλά ούτε καταφεύεγι στον εξκσυγχρονισμό και συντήρηση των υφισταμένου υλικού. Για όλα φταίει .... το μνημόνιο!

'Ομως ούτε η ΕΕ, ούτε το ΔΝΤ προτίθενται να εξασφαλίσουν τα εθνικά σύνορα της Ελλάδας. Γι αυτό και θα πρέπει στην επόμενη φάση, αυτή της συνολικής επαναπραδιαγμάτευσης του Μνημονίου, στα τέλη της Άνοιξης, να εξαιρέσουν ορισμένα κεφάλαια, αυτά των Αμυντικών Δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου