Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Άφαντοι οι πολιτικοί από τα στέκια του Κολωνακίου επειδή...κρύβονται

«Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες». Το 2005 ολόκληρη η Γερμανία μιλούσε για τη μαύρη κωμωδία που είχε σπείρει τον πανικό στην άρχουσα τάξη της χώρας, αφού η υπόθεση βασίζεται σε δύο επαναστάτες νεαρούς, οι οποίοι θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς της πλουτοκρατίας μπαίνουν σε βίλες πλουσίων και, χωρίς να κλέβουν, κάνουν άνω κάτω τους εσωτερικούς χώρους.
Πέντε χρόνια αργότερα, το Κολωνάκι ζει κινηματογραφικές στιγμές, αφού η κατάσταση που επικρατεί πλέον στα μέχρι πρότινος στέκια των πολιτικών θυμίζει αρκετά τη γερμανική ταινία, αλλά και κάτι από γουέστερν, εφόσον παντού υπάρχουν αφίσες με τα πρόσωπα πολιτικών που «καταζητούνται» υπό την ένδειξη: «Αυτοί φταίνε».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ξυλοδαρμός του κ. Κωστή Χατζηδάκη πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, σε συνδυασμό με την οργή των πολιτών και την αποστροφή τους για τα πολιτικά πρόσωπα, έχει κυριολεκτικά ερημώσει τα γνωστά στέκια του Κολωνακίου.

Οι περισσότεροι...............

-αν όχι όλοι- πολιτικοί δεν τολμούν όχι μόνο να πιουν τον καφέ τους στα αγαπημένα τους στέκια, αλλά και να διασχίσουν την κεντρική πλατεία του Κολωνακίου.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι μέρες της αφθονίας τους ήταν μετρημένες, αφού καταστηματάρχες αλλά και πελάτες γνωστών καφέ της περιοχής, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», κάνουν λόγο για την πλήρη εξαφάνιση ακόμα και των πιο φανατικών θαμώνων-πολιτικών που συνήθιζαν να πίνουν τον καφέ τους στην πλατεία.

«Da Capo», «Βιβλιοθήκη» και «JK» μπορεί να κατακλύζονται καθημερινά από κόσμο, ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των μαγαζιών, οι πολιτικοί που συνήθιζαν να περνούν σχεδόν καθημερινά για καφέ έχουν να φανούν εδώ και κάτι μήνες.

«Σίγουρα η κίνηση είναι μειωμένη, αλλά για τους πολιτικούς ακόμα περισσότερο. Υπήρχαν μερικοί που έρχονταν εδώ κάθε μέρα, αλλά έχουμε να τους δούμε κάτι μήνες», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο υπεύθυνος του «JK». Και όχι, ούτε το κατάστημα αύξησε την τιμή του καφέ, αλλά ούτε και οι πολιτικοί ένιωσαν τόσο πολύ την οικονομική κρίση στο πετσί τους ώστε αποφάσισαν να κόψουν ακόμα και τον καφέ.

Αλλωστε στην Ελλάδα κόβεται ο καφές; Κύρια αιτία της εξαφάνισης των πολιτικών προσώπων από τα αγαπημένα τους στέκια είναι ο φόβος που τους διακατέχει σχετικά με το πώς θα τους αντιμετωπίσουν οι πολίτες σε μια ενδεχόμενη τετ α τετ συνάντησή τους.

Ειδικότερα, μετά και τον ξυλοδαρμό του κ. Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια της πορείας την περασμένη εβδομάδα, τα πράγματα για τους πολιτικούς είναι ακόμα πιο δύσκολα. «Είναι λογικό να φοβούνται ύστερα από όλα όσα έχουν γίνει», δηλώνει ο υπεύθυνος του «JK». «Ακόμα και ένας να είναι υπαίτιος, ο κόσμος όταν δει έναν απ’ όλους θα τον θεωρήσει και αυτόν αιτία του κακού και θα ξεσπάσει».
Σπάνιο μεν, πιθανότατο δε. «Οχι μόνο έχουν μειώσει τις επισκέψεις, τους, αλλά έχουν κόψει μαχαίρι τις εμφανίσεις τους στο μαγαζί. Σχεδόν όλοι όσοι συνήθιζαν να έρχονται, πλέον δεν εμφανίζονται καθόλου».

Επειδή όμως κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν ποτέ και όπως φαίνεται οι πολιτικοί της χώρας δεν έχουν εμμονή μόνο με τον καφέ ως ρόφημα αλλά και με τα μαγαζιά απ’ όπου τον προμηθεύονται, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατηρούν γραφεία γύρω από την πλατεία και συχνά πυκνά στέλνουν υπαλλήλους να τους φέρουν τον αγαπημένο τους καφέ στο γραφείο. Σεμνά, ταπεινά και πάνω απ’ όλα... αναίμακτα.

Καταφύγιο
η Βαλαωρίτου

Και ενώ το πέπλο μυστηρίου σχετικά με την εξαφάνιση των πολιτικών καλύπτει την πλατεία Κολωνακίου, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου τα πράγματα είναι σχετικά καλύτερα. Ενδεχομένως σε αυτό να συμβάλλει και το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο δρόμο δεν έχουν σημειωθεί ποτέ επεισόδια και δεν περνάει ποτέ από εκεί σώμα πορείας. «Κατά μήκος του πεζόδρομου υπάρχουν πάντα δυνάμεις της Αστυνομίας και έτσι μπορεί να γίνεται χαμός στο κέντρο αλλά δεν περνάει κανείς από τον πεζόδρομο...», λέει στο «ΘΕΜΑ» ιδιοκτήτης μαγαζιού της περιοχής και συνεχίζει: «Οσοι έρχονταν συνεχίζουν και έρχονται. Αν είναι να τους επιτεθεί κάποιος, είτε φραστικά είτε με οποιονδήποτε τρόπο, φαντάζομαι μπορεί να τους πετύχει οπουδήποτε και δεν θα περιμένει να τους δει να πίνουν καφέ».

Ο «αιρετικός» Κικίλιας
Μάλλον αυτή την άποψη ενστερνίστηκε και ο κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έπινε αμέριμνος τον καφέ του σε γνωστό καφέ της Βαλαωρίτου.
Ωστόσο, όταν τον ρωτήσαμε για το εάν φοβάται να κυκλοφορεί στο κέντρο, πόσο μάλλον να πίνει τον καφέ του δημόσια, εκείνος με μεγάλη έκπληξη αναρωτήθηκε γιατί να μην το κάνει και για ποιον λόγο θα έπρεπε να φοβάται. Προφανώς, η ενημέρωσή του σχετικά με την επικαιρότητα να μη συμπεριλάμβανε το περιστατικό με τον κ. Χατζηδάκη και γενικά με τον αποτροπιασμό των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς. Δεν παρέλειψε, τέλος, να μας ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα».
thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου