Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Aνταλλαγή τεχνογνωσίας Ελλάδας-Κίνας στη ναυτιλία

Η επιτάχυνση και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ως προς την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στον χώρο της Ναυτιλίας, ήταν το συμπέρασμα σεμιναρίων, που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων με συμμετοχή επιλεγμένων στελεχών ναυτιλιακών επιχειρήσεων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αναμένεται να ωφεληθούν σημαντικά οι δύο χώρες.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε μετά την υπογραφή μνημονίου Ελληνο-Κινεζικής συνεργασίας τον Ιούνιο, και περιελάμβανε διαλέξεις καθηγητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, υψηλόβαθμων στελεχών της Ναυτιλίας και εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και μία σειρά από εκπαιδευτικές επισκέψεις στον ΟΛΠ, σε Ναυπηγεία, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και σε Ναυτιλιακές εταιρείες, στο πλαίσιο της εναρμόνισης των σύγχρονων εξελίξεων με τις ισχύουσες καταξιωμένες πρακτικές.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το γεγονός έδειξε και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο οποίος παραβρέθηκε στην έναρξη του προγράμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κινεζικών εφημερίδων, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που υλοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά μεταξύ των δύο χωρών, από το Hellas-China International Exchange Center και το State Administration of Foreign Experts Affairs της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου