Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ηράκλειο: H ηρωίνη στέρησε τη ζωή σε 2 νέους τα Χριστούγεννα!

Αβάσταχτος πόνος για συγγενείς και φίλους των δύο παλικαριών...


Δύο ακόμη νέοι άνθρωποι , μόλις 26 ετών και 30 ετών έχασαν την μάχη με την ζωή στον άθλιο κόσμο των ναρκωτικών. Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν στην περιοχή των Πατελών του Ηρακλείου. Mόλις πριν από λίγες μέρες στην ίδια περιοχή έχασε τη ζωή της από χρήση ναρκωτικών μία 26χρονη, ενώ προχθές το ΕΚΑΒ παρέλαβε σε κωματώδη κατάσταση έναν 35χρονο χρήστη, που βρέθηκε αναίσθητος σε σπίτι των Πατελών.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις με κοινή ωστόσο αφετηρία, διαδρομή και κατάληξη. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι δύο νέοι ήταν γνωστοί χρήστες, ενώ την υπηρεσία είχαν απασχολήσει χρόνια πριν και στενά συγγενικά τους πρόσωπα, που επίσης δεν κατάφεραν να γλυτώσουν από την κατάρα των ναρκωτικών............

Ο 30χρονος διέμενε στο σπίτι της γιαγιάς του, ωστόσο τη μοιραία νύχτα πέρασε τα Χριστούγεννα στο διαμέρισμα φίλου του. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ το πρωί των Χριστουγέννων όταν αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να συνεφέρει τον 30χρονο. Σύμφωνα με την αστυνομία, δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκαν σύνεργα χρήσης ηρωίνης. Λίγες ώρες πριν την τελευταία του πνοή άφηνε και ο 26χρονος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του. Το νεαρό εντόπισαν οι οικείοι του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Συνήθως οι θάνατοι από ηρωίνη προκαλούνται εξαιτίας της «καθαρότητας» του ναρκωτικού-όταν δηλαδή δεν έχουν γίνει πολλές προσμίξεις με σκοπό την αύξηση της ποσότητας-με αποτέλεσμα ο οργανισμός να υφίσταται «μπλακ-άουτ» εξαιτίας της υψηλής τοξικότητας. Όταν μάλιστα η ηρωίνη συνδυαστεί με χάπια ή αλκοόλ, τότε συνήθως η κατάληξη είναι θανατηφόρα. Αστυνομικοί επισημαίνουν ότι αρκετοί χρήστες έχουν την... προνοητικότητα να κάνουν κάποιο τεστ πριν «χτυπήσουν» την ένεση με την κανονική δόση και ανάλογα με τις αντιδράσεις του οργανισμού τους, προχωρούν.

Υπάρχουν όμως και εκατοντάδες χρήστες που έχουν «κάψει» τις φλέβες τους με αποτέλεσμα να «χτυπούν» τις ενέσεις στη γλώσσα ή στα γεννητικά τους όργανα. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χρήστες είναι τόσο εξαρτημένοι που κάνουν χρήση χωρίς να «τσεκάρουν» την ποιότητα αλλά και το ποιόν του διακινητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου