Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

13 νεκροί από τις κατολισθήσεις στην Κολομβία - Δεκάδες θαμμένοι στα ερείπια

Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα χθες το βράδυ γνωστοποιούσε ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονταν σε 150 με 200.


Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν στη διάρκεια της νύχτας τα πτώματα 13 ανθρώπων που θάφτηκαν στα ερείπια των σπιτιών τους, όπως και 132 άλλοι, από τη χθεσινή κατολίσθηση που κάλυψε δεκάδες κατοικίες σε προάστιο του Μεντεγίν, στο βορειοδυτική Κολομβία, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

"Βρήκαμε ένα νέο θύμα, έναν 13χρονο. Με αυτόν ανέρχεται σε 13 ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν ανασυρθεί", δήλωσε σήμερα ο Τζον Φρέντι Ρέντον, διευθυντής του τοπικού οργανισμού διαχείρισης καταστροφών.

Ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος αναθεώρησε προς τα πάνω τον απολογισμό των 10 νεκρών που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Ερυθρός Σταυρός, διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στους τομείς αυτούς στα ερείπια των σπιτιών που επισημαίνουν οι εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς σήμερα Δευτέρα ο Ερυθρός Σταυρός, οι άνθρωποι που έχουν θαφτεί στα ερείπια περίπου τριάντα κατοικιών στο Μπέγιο, προάστιο του Μεντεγίν, ανέρχονται σε 145.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου