Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η Κινεζική ηγεσία είναι παρανοϊκή!

Ο αυστραλός πρώην πρωθυπουργός Κ. Ρουντ είχε χαρακτηρίσει παρανοϊκή την κινεζική ηγεσία, σύμφωνα με έγγραφα που απεκάλυψε η WikiLeaks.


Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ρούντ είχε χαρακτηρίσει, ενώ ακόμη ασκούσε τα καθήκοντά του, «παρανοϊκή» την ηγεσία της Κίνας ενώπιον της αμερικανίδος ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, τονίζεται σε έγγραφο της αμερικανικής διπλωματίας που διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks.
 
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών, ο πρωθυπουργός -πρώην διπλωμάτης που μιλά την κινεζική-είχε δηλώσει πως η ηγεσία του Πεκίνου είναι «παρανοϊκή» σχετικά με το Θιβέτ και την Ταϊβάν, προσθέτει η ίδια πηγή.
 
Επίσης ζήτησε να «ενταχθεί ολοκληρωτικά η Κίνα στη διεθνή κοινότητα και να της επιτραπεί να δείχνει όλο και περισσότερη υπευθυνότητα, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να καταφύγουμε στη βία εάν τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή», τονίζεται στο άρθρο.
 
Η αυστραλιανή κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις. Ο Ρούντ εκπαραθυρώθηκε τον Ιούνιο του 2010 από την αυστραλιανή κυβέρνηση, έχοντας χάσει κάθε στήριξη εντός του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου