Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Καραμανλής...

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου, όλη η Ελλάδα έστρεφε το ενδιαφέρον της στις Βρυξέλλες περιμένοντας με αγωνία να μάθει αν οι Ευρωπαίοι εταίροι, θα συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την χρεωκοπία.

Την ίδια ημέρα, το thebest.gr εντόπιζε τον πρώην Πρωθυπουργό στο Ρίον. Συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τα δύο παιδιά τους και το ζεύγος Βαληνάκη και το ίδιο βράδυ επρόκειτο να ταξιδέψουν για Ιταλία.

Σήμερα πληροφορούμαστε από την Real News ότι ο κ. Καραμανλής έφυγε για δωδεκαήμερες διακοπές στη διάρκεια των οποίων θα κάνει το γύρο της Ιταλίας.

Εδώ και πεντέμιση μήνες που ο πρώην Πρωθυπουργός έχασε τις εκλογές, το ΄χει ρίξει στα ταξίδια. Αγγλία, Αυστρία, Μονεμβασιά, Καρπενήσι και τώρα Ιταλία περιλαμβάνει το οδοιπορικό της μετεκλογικής του ψυχαγωγίας.

Ασφαλώς είναι δικαίωμα κάθε πολίτη, να διαθέτει το χρόνο και τα χρήματά του, όπως ο ίδιος θέλει. Όταν όμως αυτός ο πολίτης έχει διατελέσει Πρωθυπουργός και μόλις πριν πέντε μήνες έχει παραδώσει μια κατεστραμμένη οικονομία, μάλλον προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αρχίζοντας τα ταξίδια αναψυχής.Την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών οδηγείται σε σκληρή λιτότητα, μάλλον είναι προκλητικό, ο πολιτικός που έχει βαρύτατες ευθύνες για την οικονομική καταστροφή της χώρας, να διασκεδάζει με πολυήμερα και προφανώς πολυδάπανα ταξίδια.

Είναι, αν μη τι άλλο, ακατανόητη η μετεκλογική συμπεριφορά του κ. Καραμανλή. Αρνείται να δώσει κάποια εξήγηση για το πως, επί των ημερών του, η χώρα έφτασε στο σημερινό κατάντημα. Αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που τού αναλογούν. Και αντί να ζητήσει έστω κι ένα τυπικό συγνώμη, το 'ριξε στα ταξίδια αναψυχής. Λες και ομολογεί ότι όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν Πρωθυπουργός, έκανε αγγαρεία και μόλις παρέδωσε την εξουσία, ξαλάφρωσε και άρχισε να το διασκεδάζει. Δυστυχώς, με την μετεκλογική συμπεριφορά του, ο πρώην Πρωθυπουργός μάλλον επιβεβαιώνει όλους όσοι άφηναν υπονοούμενα για την εργατικότητά του. Σχετικά δε με το περίφημο "σεμνά και ταπεινά" που κάποτε υπέδειξε στους υπουργούς του, μάλλον ισχύει το "δάσκαλε που δίδασκες...".
(Best.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου