Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση γιατρών - Ξενογιαννακοπούλου

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με την υπουργό Υγείας, καθώς δεν υπήρξε τίποτα νεώτερο από την καταβολή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταλόγισαν στην κυβέρνηση "μίζερη" αντιμετώπιση του συστήματος υγείας και θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για την αναγκαιότητα ενός ασφαλούς συστήματος εφημεριών.

Η υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι σταθερή η επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη των λειτουργών του ΕΣΥ και επισήμανε ότι βασικός στόχος είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει με μικρολογιστική αντίληψη το θέμα των εφημεριών και σημείωσε ότι το πρόσθετο κονδύλι 11 εκ. ευρώ, που υπεγράφη αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Εξέφρασαν, δε, την ανησυχία ότι με αυτό τον τρόπο θα πρέπει κάθε δύο μήνες να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου