Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Λεωφόρος Νίκης – Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί...

Έψαχνα να βρω το Γερμανικό Προξενείο κι από παλιά γνώριζα ότι αυτό βρίσκεται στα στενά πάνω από τον Λευκό Πύργο.. Από το Θεαγένειο με τα πόδια, παραλιακά σα βόλτα , από την πανέμορφη παραλία της πόλης, για όσους γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη…

Δυστυχώς για μένα, το Προξενείο είχε από καιρό φύγει από εκεί, μετακομίζοντας σε κτίριο επί του ύψους της Αμαλίας Φλέμινγκ, για όσους γνωρίζουν από Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα πιο κάτω από το Θεαγένειο.. Έτσι, πρωί – πρωί είχα κάνει μια υπέροχη βόλτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και μάλιστα παραλιακά.. !

Στο δρόμο προς την επιστροφή για το Γερμανικό Προξενείο, σε όλη σχεδόν τη Λεωφόρο Νίκης είχε παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τα οποία έλειπαν οι πινακίδες και με το γνωστό ροζ χαρτάκι πάνω στο παρμπρίζ.. Ήτανε φανερό ότι τους είχε γράψει η τροχαία ή η δημοτική αστυνομία και τους είχε αφαιρέσει, πέραν του προστίμου, τις πινακίδες.

«Δε θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη», σκέφτηκα.. Παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά δικαστήρια με σωρεία αποφάσεων απαγορεύουν την αφαίρεση των πινακίδων από το 1995.. Παρά το ότι το ΕΔΑΔ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγνωρίζει ότι οι πινακίδες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του ιδιοκτήτη – πολίτη και συνεπώς απαγορεύεται η αφαίρεσή τους.. Παρά το ότι το ίδιο ισχύει και από τις κοινοτικές οδηγίες, που υπερισχύουν τις εθνικής νομοθεσίας.. Και μάλιστα, το θέμα αυτό, της «αφαίρεσης» των πινακίδων των οχημάτων έχει τεθεί κατ’ επανάληψη και από την Ε. Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο σα «σύσταση» προς την Ελληνική Πολιτεία περί «συμμόρφωσης» και εναρμονισμού με το κοινοτικό δίκαιο..

Το Ελληνικό Κράτος συνεχίζει απτόητο να παρανομεί σε βάρος του πολίτη !

«Θέλουμε και Ευρωπαϊκή Ένωση», ξανασκέφτηκα και τελείωσα το συλλογισμό μου με τη διαπίστωση : «Οθωμανικό Δίκαιο και Ζυγός και πολύ μας είναι..!» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου