Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σύσταση του ΕΣΡ για τα SMS σε τηλεπαιχνίδια

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με σύστασή του προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, υποδεικνύει να συνοδεύουν τις αναφορές στη χρήση των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιακών μέσων πρόσθετης χρέωσης (SMS)με απεικόνιση ή ανακοίνωση, είτε της τιμής χρέωσης ανά λεπτό της ώρας, είτε του συνολικού κόστους χρήσης, έτσι ώστε να καθίσταται δυνατός ο υπολογισμός του τελικού κόστους από τον εκάστοτε χρήστη.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε Συμβούλιο στο τηλεοπτικό κανάλι «Αλτερ» για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου (27/11/2009). Αντίστοιχο πρόστιμο επέβαλε στον σταθμό «Αντέννα» για συγκεκαλυμένη διαφήμιση εταιρίας καλλυντικών στις 2/11/2009 στην εκπομπή «Next top model». Μειοψήφισαν οι Κωνσταντίνος Τσουράκης και Κωνσταντίνος Αποστολάς, που πρότειναν πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον «Αντέννα FM» για συγκεκαλυμένη διαφήμιση της κάρτας Diners (5-6 /11/2009). Μειοψήφισαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι «Εψιλον tv» του νομού Βοιωτίας, επειδή, παρά τη δήλωσή του ότι είναι ψυχαγωγικός σταθμός, εξέπεμπε διαρκώς ενημερωτικό πρόγραμμα.

Στο τηλεοπτικό κανάλι «Αντέννα» θα επιδοθεί σύσταση για παράλειψη οπτικού σήματος διαφημίσεων στις 18/10/2009. Μειοψήφισε η Εύη Δεμπιρη, που πρότεινε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Άλλη μία σύσταση αποφάσισε το ΕΣΡ να δώσει στον «Αντέννα» για συγκεκαλυμένη διαφήμιση ξενοδοχείου στις 17/11/2009 και στην εκπομπή «Next top Model». Μειοψήφισε η Εύη Δεμίρη, που πρότεινε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Απορρίφθηκε η χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αλφα και Ωμέγα» και «Ορθοδοξία FM» του νομού Κορινθίας. Τέλος, απορρίφθηκε η χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τον ραδιοφωνικό σταθμο «Club FM» του νομού Χαλκιδικής και «Village FM» του νομού Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου