Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Παραλίγο να σκοτωθεί ξανά αρκούδα στην Εγνατία

Μία μεγαλόσωμη αρκούδα προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα, τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, όταν ήρθε αντιμέτωπη με διερχόμενο όχημα, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στο επαρχιακό δίκτυο του Δημοτικού Διαμερίσματος Φελλίου Γρεβενών, κοντά σε δασική περιοχή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, η αρκούδα διέσχιζε το δρόμο όταν ο ίδιος την αντιλήφθηκε και την τελευταία στιγμή κατάφερε να ρίξει το όχημα στο πρανές του δρόμου, παρασύροντας ένα δέντρο.

Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του ενώ η αρκούδα δεν φέρει σημάδια τραυματισμού.

Με αφορμή το συμβάν, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα «Καλλιστώ», μέλη της οποίας βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι η άφιξη της άνοιξης και το ξύπνημα των αρκούδων από το χειμέριο ύπνο ξαναθέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Το 2009 σημειώθηκαν δέκα τροχαία περιστατικά με θύματα αρκούδες, ενώ το παραπάνω περιστατικό είναι το τρίτο για το 2010.

Η Οργάνωση επαναφέρει συνεχώς το ζήτημα τόσο της κατάλληλης περίφραξης των αυτοκινητοδρόμων (Εγνατία οδός), σε περιοχές παρουσίας αρκούδας, όσο και την ανάγκη τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης στο παλιό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.
zoygla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου