Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μεταφορά κρατουμένων του Γκουαντάναμο στη Γεωργία

Τρεις κρατούμενοι του Γκουαντάναμο εστάλησαν στη Γεωργία την οποία ευχαρίστησε θερμά η Ουάσιγκτον.


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα την αποστολή στη Γεωργία τριών κρατουμένων στο Γκουαντάναμο μειώνοντας σε 183 τον αριθμό όσων φυλακισμένων εξακολουθούν να παραμένουν στην αμφιλεγόμενη αυτή αμερικανική φυλακή.

«Ο Γεωργιανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την άφιξη στη Γεωργία τριών κρατουμένων του Γουαντάναμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Οι ΗΠΑ είναι «ευγνώμονες» προς τη Γεωργία για τη βοήθειά της να κλείσει η φυλακή, πρόσθεσε ο κ. Κρόουλι που επισήμανε ότι τώρα παραμένουν στο Γκουαντάναμο ακόμα 183 κρατούμενοι.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν σιγά σιγά να κλείσουν το Γκουαντάναμο που λειτούργησε στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» επί προέδρου Μπους, ενώ από την πλευρά του σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 θα έκλεινε η φυλακή, κάτι που δεν επιτεύχθηκε λόγω προβλημάτων που άφησε πίσω της η προηγούμενη αμερικανική διοίκηση του κ. Μπους.

Το κλείσιμο του Γκουαντάναμο «θα πάρει περισσότερο καιρό απ’ ότι είχε προβλεφθεί αλλά παραμένει η θέλησή μας να κλείσει», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου