Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ !

Αργησαν, αλλά επιτέλους το κατάλαβαν! Τις τελευταίες 48 ώρες η Γερμανία χάνει τον πόλεμο που ξεκίνησε όχι εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον του σκληρού πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει αύριο με το ελληνικό θέμα, ένα πολύ σημαντικό, φαινομενικά ετερόκλητο, κοινό μέτωπο δημιουργείται. Τι βρίσκεται όμως πίσω από αυτό το μέτωπο; Ο φόβος. Ο φόβος ότι η αλαζονική Γερμανία στρέφεται πλέον κατά της Ευρώπης.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει την εποχή της γερμανικής επανένωσηςαπλώς τότε δεν υπήρχε ακόμη ούτε ευρώ ούτε, πολύ περισσότερο, «χώρα-στόχος» για να φανεί αυτό τόσο παραστατικά. Τότε το σχήμα Βόννη/ Βερολίνο με τον βρώμικο πόλεμο των επιτοκίων είχε περίπου ερημώσει την Ευρώπη μαζεύοντας όλη τη ρευστότητα. Ο άγγλος υπουργός Οικονομικών είχε παραιτηθεί για αυτόν τον λόγο. Η επανένωση της Γερμανίας χρηματοδοτήθηκε από όλες τις υπόλοιπες χώρες, χωρίς ποτέ να ερωτηθούν γι΄ αυτό.

Η Ευρώπη ολόκληρη χρωστάει χάρη στην κυρία Μέρκελ. Εστω και αργά, έστω και βίαια, την έκανε να ξυπνήσει. Της θύμισε ότι το Βερολίνο πρέπει πάντα να το φοβάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου