Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Καταφύγιο στο Κατάρ ζητά γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ένας γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν ζήτησε από το Κατάρ και τα ΗΑΕ να φιλοξενήσουν είκοσι μέλη της οικογένειάς του που κρατούνται στο Ιράν από το 2001.


Ένας από τους γιους του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Όμαρ, κάλεσε σήμερα με ανακοίνωση τύπου χώρες όπως το Κατάρ και τα ΗΑΕ να φιλοξενήσουν στην επικράτειά τους είκοσι μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν από το 2001.

Η Τεχεράνη άφησε ελεύθερη τους τελευταίους μήνες μία από τις αδελφές του και έναν αδελφό του, που μετέβησαν στη Συρία, όπου ζει η μητέρα τους η οποία έχει τη συριακή υπηκοότητα.

«Η ιρανική κυβέρνηση δεν ξέρει πού να στείλει τους άλλους αδελφούς και τις αδελφές μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομαρ και η βρετανή συζυγός του Ζάινα, που χαρακτηρίζουν τους συγγενείς τους «αθώα θύματα».

«Ζητούμε από οποιαδήποτε χώρα να μας βοηθήσει, είτε είναι στην Ανατολή ή τη Δύση ζητούμε κυρίως από τα ΗΑΕ και το Κατάρ να θελήσουν να τους βοηθήσουν», δηλώνει το ζεύγος Μπιν Λάντεν, αναφερόμενο στις δύο πλούσιες πετρελαιοπαραγωγούς αραβικές χώρες του Κόλπου.

Το έγγραφο που απαριθμεί τα ονόματα των 23 ατόμων που διαμένουν σε ένα κτιριακό συγκρότημα στην Τεχεράνη, όπου η οικογένεια κρατείται μετά την φυγή της από το Αφγανιστάν, το 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η Αλ Κάιντα.

Η ομάδα περιλαμβάνει τους γιους του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τις συζύγους και τα παιδιά τους, ορισμένα από τα οποία έχουν γεννηθεί στο Αφγανιστάν και κάποια άλλα αργότερα στην Τεχεράνη.

Ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 30, αν συμπεριλάβουμε και κάποια πεθερικά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου