Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Opel: Περικοπές 900 θέσεων στην Ισπανία ! Όχι, όμως και στη Γερμανία.. εκεί η Opel προσλαμβάνει !

Τα συνδικάτα και η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel (General Motors) στην Ισπανία υπέγραψαν συμφωνία αναδιάρθρωσης της επιχείρησης που θα προκαλέσει απώλεια 900 θέσεων εργασίας σε σύνολο επτά χιλιάδων εργαζομένων στο εργοστάσιο της Φιγκουερουέλας (βόρεια Ισπανία) από τώρα έως το 2013, ανακοινώθηκε σήμερα από εκπροσώπους του συνδικάτου.

Το σχέδιο εγκρίθηκε κατ' αρχήν από την θυγατρική της General Motors και τα συνδικάτα. Πήρε μάλιστα 65% των θετικών ψήφων στη διάρκεια εσωτερικού δημοψηφίσματος στο ισπανικό εργοστάσιο της Opel που έγινε στις 12 Μαρτίου. Με βάση τη συμφωνία η πλειοψηφία των υπαλλήλων που πρόκειται να αποχωρήσουν θα το κάνουν οικειοθελώς ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι θα αποχωρήσουν οικειοθελώς από την πρώτη Απριλίου 272 υπάλληλοι, ενώ από τις 3 Απριλίου άλλοι 353 θα απολυθούν με την υπόσχεση ότι θα επαναπροσληφθούν σε χρονική διάρκεια 7 έως 22 μηνών.

Σημειώνεται ότι η General Motors ανακοίνωσε προσφάτως ότι θα τριπλασιάσει τις προσπάθειες χρηματοδότησης ώστε να αναδιοργανωθεί η θυγατρική της Opel με την ελπίδα μάλιστα ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα απελευθερώσουν την οικονομική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου