Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Με απεργίες μέσα στο Πάσχα απειλούν οι ναυτικοί .

Πειραιάς

Ακινητοποιημένα κινδυνεύουν να μείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέσα στις πασχαλινές διακοπές, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα, εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την απόφασή της για μεγάλη αύξηση της ειδικής φορολογίας των ναυτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η ΠΝΟ με εξώδικό της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα νέα μέτρα που αυξάνουν την ειδική φορολόγηση των ναυτικών σε 6% (από 1%) για τα κατώτερα πληρώματα και σε 9% (από 3%) για τους αξιωματικούς.

Αν δεν αλλάξει η ρύθμιση, η ΠΝΟ ενημερώνει την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ακινητοποιώντας τα πλοία της ακτοπλοΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για τις κυβερνητικές αποφάσεις όσο και για την άρνηση της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ναυτικούς.

1 σχόλιο:

  1. Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά - αφού μεχμετράγοι σας δεν αφήνουν το ένα φύλο να πλήνη εσώρουχα άλλου και τα πετάνε αντι να τα πλύνουν μα είναι τσιγκούνηδες. Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά - αφού μεχμετράγοι σπηλαιοκτήνοι φουβουν μπάνιο. Φανταζόντε θα εμβολιαστούν από ολοένα μάστιγα, τύφο και χολέρας μεσω βρώμας; Γελούν βρόντα. Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι. Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν oλλα τα διαγωνίσματα. Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Δεν βουρτσίζουν δόντια μη φύγη σμάλτος! Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω. Πως μας παριστάνεται τους Έλληνες αφού καταργήσατε την λογική του Αριστοτέλη και πήγατε πίσω στους σοφιστές. Αθηνοτυποσπιουνιές έναντι Ιάκοβο εις Λιγονέρι τιμωρούντε με ανατούρκευση Θράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή