Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι εκδρομές έκρυβαν απρόοπτα .

Μαθητής της Γ’ λυκείου από τα Φάρσαλα τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα στη διάρκεια πενθήμερης εκδρομής στην Κέρκυρα, ενώ άλλοι 22 μαθητές μαζί με τους τρεις συνοδούς καθηγητές μεταφέρθηκαν χτες με συμπτώματα δηλητηρίασης στο νοσοκομείο του Βόλου.

Ο μαθητής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ και αναμένεται να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ο 17χρονος μαθητής μαζί με άλλους συμμαθητές του ξέφυγαν από την προσοχή των καθηγητών που συνόδευαν τα παιδιά και πήγαν για... μπάνιο σε μια παραλία του νησιού. Εκεί ο 17χρονος έκανε ένα μακροβούτι και χτύπησε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, αλλά όταν οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο παραπονέθηκε για ζαλάδες. Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε υποστεί κάταγμα του αυχενικού σπονδύλου και αμέσως διακομίστηκε στο ΚΑΤ Αθηνών.

Σε άλλη εκδρομή, 22 μαθητές του 1ου λυκείου Νέου Ηρακλείου Αττικής και 3 συνοδοί καθηγητές τους μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Μαθητές και καθηγητές παρουσίασαν έντονους πόνους στην κοιλιά, έκαναν εμετό και είχαν φοβερή αδυναμία.

Οπως είπαν, βρίσκονταν για πενθήμερη εκδρομή στον Βόλο και το απόγευμα της Κυριακής γευμάτισαν σε εστιατόριο στα Χάνια Πηλίου.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, οι 20 μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ενώ δύο μαθητές παρέμειναν μέχρι χθες το απόγευμα.

Επόπτης υγείας

Τους ασθενείς -παιδιά και καθηγητές- επισκέφτηκε στο νοσοκομείο επόπτης υγείας, ενώ διεξάγεται ήδη επιδημιολογική διερεύνηση του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, θα γίνει έρευνα τόσο στο εστιατόριο όπου έφαγαν στα Χάνια όσο και στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν στον Βόλο και παίρνουν καθημερινά πρωινό.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν πέντε μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας στα Χανιά, όπου έφτασαν για την πενθήμερη εκδρομή του σχολείου τους, καθώς στις αποσκευές τους βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς.

Οι ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν από εκπαιδευμένο σκύλο του Λιμεναρχείου Σούδας λίγο μετά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής, ενώ μικροποσότητες χασίς βρέθηκαν πεταμένες στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου