Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

" Αρση τηλεφωνικού απορρήτου " στη δίκη του Αλέξη .

Αναταράξεις και εκρηκτικές δικονομικές... εκπλήξεις από τον εισαγγελέα που έφτασε στο σημείο να ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για έναν αστυνομικό καθώς και για μία αυτόπτη μάρτυρα προκάλεσαν χθες στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι αντιφατικές τους καταθέσεις.

Η κατάθεση του αστυνομικού Δήμου Μηνούδη που ήταν παρών στη διάρκεια της αυτοψίας που είχε κάνει ο ανακριτής στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, ο οποίος έκανε λόγο για αντιφάσεις του μάρτυρα σε σχέση με όσα είχε καταθέσει η γυναίκα αυτόπτης.

Ο κατηγορούμενος Ε. Κορκονέας

Η γυναίκα είχε καθοδηγήσει τους αστυνομικούς στο σημείο όπου βρισκόταν ο 15χρονος όταν πυροβολήθηκε, ενώ η Αστυνομία την εμφάνιζε μέχρι πρότινος ως αγνώστων στοιχείων!

Αποτέλεσμα ήταν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου, να κάνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο του αστυνομικού Δήμου Μηνούδη όσο και της μάρτυρα Αντας Τσορμπατζούδη, η οποία είχε καταθέσει στο δικαστήριο πριν από περίπου 10 μέρες.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για χρονικό διάστημα έξι μήνες πριν και έξι μήνες μετά την 6η Δεκεμβρίου 2008 που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προκειμένου, όπως είπε, να διερευνηθεί η σχέση του αστυνομικού με τη μάρτυρα και να διαπιστωθεί εάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία από την ημέρα της δολοφονίας μέχρι την 21η Δεκεμβρίου που έγινε η αυτοψία του ανακριτή.

Στην κατάθεσή της, πριν από περίπου 10 μέρες, η μάρτυρας Αντα Τσορμπατζούδη είχε ανατρέψει τα μέχρι τότε δεδομένα της αυτοψίας, καθώς είχε καταθέσει ότι το σημείο που είχε υποδείξει στον πρώην επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Κώστα Κουζέλη βρισκόταν τρία μέτρα μακριά από αυτό που γράφτηκε στην έκθεση αυτοψίας του ανακριτή.

«Δεν είδα τον Αλέξανδρο να πέφτει, αλλά ένα παιδί να σκύβει σαν να ήθελε να σηκώσει κάτι. Αυτό υπέδειξα στους αστυνομικούς.

Ποτέ δεν είπα ότι το παιδί έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο που έχει σημειωθεί στο σχεδιάγραμμα», είχε υποστηρίξει.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησαν να επεκταθεί το χρονικό διάστημα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και στο κινητό τηλέφωνο του πρώην επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Κ. Κουζέλη, ενώ το ίδιο ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας και για το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του 15χρονου Τζίνας Τσαλικιάν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε, ενώ η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

Εισαγγελέας

Εντονες αντιδράσεις για μαρτυρία

Αντίθετα, ο αστυνομικός Δ. Μηνούδης, τον οποίο φέρεται ότι είχε καλέσει η μάρτυρας στο κινητό του την ώρα της αυτοψίας, κατέθεσε μεταξύ άλλων χθες ότι είδε τον προϊστάμενό του Κώστα Κουζέλη, με τον οποίο συνεννοήθηκε τηλεφωνικά η γυναίκα, να μετακινείται σε άλλο σημείο που βρισκόταν περίπου 10 μέτρα μακριά από το σημείο που έχει καταγραφεί στην έκθεση αυτοψίας.

Η κατάθεση του αστυνομικού Μηνούδη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι είχε πάει 10 με 15 φορές για υγειονομικό έλεγχο σε κυλικείο που διατηρεί η Τσορμπατζούδη σε σχολείο της περιοχής, αμφισβητήθηκε έντονα από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρατήρησε ότι στο σημείο που υπέδειξε χθες ο αστυνομικός δεν υπάρχει πιθανότητα να είχε βληθεί ο 15χρονος από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, που είναι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Η γυναίκα είχε καταθέσει, επίσης, ότι είχε να μιλήσει με τον αστυνομικό Μηνούδη στο κινητό του τηλέφωνο τουλάχιστον τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου